BELEDİYE FİDANLIĞI NASIL YAPILDI?

Artan kentleşme bir çok olumsuzluğu da birlikte getirmektedir. Trafik, otopark, imar , oyun alanları v.b

Bunlardan biri de yeşil alanlardır. Ağaçlar, çiçekler dikmek, yeşil alanlar, korular yapmak belediyelerin baş görevleri haline gelmiştir.

1999 da göreve geldiğimizde bizden önceki ağabeylerimizin bu konudaki gayretlerinin farkına varmıştık. Bu gayretleri arttırarak sürdürme amacındaydık.


Ama sonuçta her şey bir maliyet gerektiriyordu. Park Bahçeler biriminde ustabaşı olarak çalışan Muhsin TETİK arkadaşımızın önerisi ve teşviki ile Meclis üyesi arkadaşlarımızla konuyu değerlendirdik. Muhsin'in alanındaki bilgi birikimi ve yetkinliğine güvenerek fidanlığı kurma kararı aldık. İşin başına Muhsini geçirdik ve her türlü desteği verdik.
M.Akif Ersoy okulunun karşısında , mahrukatçıların arkasında belediyemize ait boş bir alanı bu iş için tahsis ettik ve çalışmalara başladık.




Hatta gübre için bayağı bir kemre getirdiğimizde mahalleliden ve okuldan şikayet te aldık. “Ortalığı b.k kokuttunuz” diye.

Kulaklarımızı tıkadık. Çünkü biliyorduk ki, az bir sabır ile bu kokuların yerini çok güzel çiçek kokuları alacaktı. Nitekim de öyle oldu.




145 çeşit değişik türlerde ağaç, çalı, soğanlı bitkiler ve mevsimlik bitkiler olmak üzere 350 000 adet fide ektik.
Bu fideleri de elimizde bulunan çiçeklik ve ağaçlıklardaki bitkilerin tohumlarından elde ettik.
Ayrıca burada türü yok olmakta olan bazı bitkileri de kontrollü olarak üretmeye başladık.








Bize ağırlığı alet edevat, özel gübre, malzeme alımı olmak üzere toplam bugünkü parayla 4.500 .-TL sına mal olmuştu.

Kendi yetiştirdiğimiz fidanlarla şehrimizin her yerini çiçek ve ağaçlarla kapladık. Hala da devam etmekte. Park Bahçeler birimimiz Belediyemizin görünür çalışmalar yapan birimlerinden biridir. En güzel tarafı da başka belediyelerde büyük gider kapısı olan “yeşillendirme gideri” belediyemizde 0.-TL sıdır.


Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.