LPG DEPOLARI

Dönemimizde yaptığımız işlerden biri de LPG depoları idi..

Hayatımızda kişisel olarak bir çok kaza yaşarız. Ufak tefek zararlar gördüğümüz gibi, bazen de bu zararları değerlendirecek durumda olmayabiliriz.

Şehirler de kazalara açıktır. Küçük bir yanlış, küçük bir ihmal acı sonuçlara yol açabilir. Öncelikle bu kaza riskini en aza indirgemek için uğraşılır. Çeşitli kontrol mekanizmaları, kullanıcıların eğitimi, ön uyarı sistemleri v.b hep bu amaçladır.

Diğer bir önlem ise her ihtimale karşı kaza olursa bundan zarar görecek, etkilenecek alan ve kişi sayısını en aza indirmektir. 
 

1999 depreminin acı sonuçları o dönemde hükümeti bir dizi önlem almaya itti. Bu konuda çıkan yasalardan biri de “tehlikeli maddelerin depolanmasını meskun mahallerin dışına “ çıkarılmasıydı.




Bunun üzerine biz de gerekli çalışmayı yaptık. Çok ilkel ve küçük olan , lpg satıcılarının talebini karşılayamayan eski depoyu yıktık. Yerine yönetmeliklerde istenen kriterlere uygun yeni bir depo yaptık.




O zamanki parayla 67.597.278.370.- TL keşif bedeliyle 18.07.2000 tarihinde ihaleye çıktık. İhale %14 kırım yapan firmanın üzerinde kaldı. Yani işi 58.133.659.398.- TL sına yaptırmış olduk. İçerisinde 20 adet depo bölümü bulunan tesis 08.01.2001 tarihinde biterek hizmete girdi.