İLÇEMİZDEN İKİ KONU...

Ramazan ayında Ramazan'ın ve orucun faziletleri üzerine ayet,hadis veya diğer din alimlerinin sözleri gerek mahyalarda, gerekse camilerimizde, gerek kamuya açık diğer yerlerde yazılır. Bu bizim güzel bir geleneğimizdir. 

 


Belediyenin billboradlarının bazılarına da Ramazan ayı dolayısıyla bir afiş yapıştırıldı. Fakat ilginç olan bu afişin kimin olduğunun belli olmaması. Yazının altında herhangi bir kişi ya da kurumun imzası yok.
Acaba neden?







Şimdi düşünelim.
1- Yazan kişi ya da kuruluş “ayıp” bir şey mi yaptı da ismini koymadı?
2- Yazı'nın ayet, hadis veya bir din aliminin sözü mü olduğunu düşündüğümüzde tırnak “..” içerisine alınmamış olduğunu görüyoruz. O zaman bu ihtimal söz konusu değil.
3- Rastgele bir kişi toplumumuzun özellikle hassas olduğu din konusunda kendi sözlerini “veciz söz” gibi yazıp asabilir mi? Bu konuda ilçemizdeki en yetkili resmi kurum olan İlçe Müftülüğü bu afiş hakkında ne düşünüyor acaba?









CHP'DE NE OLUYOR?


Şöförler ve Otomobilciler Odası başkanı Vahit GİRGİN'i siyasi çevreler iyi tanır. Yıllardan beri oda başkanlığını yürütüyor. Aynı zamanda CHP'nin ilçemizdeki sembol isimlerinden biridir. İlçe Başkanlığından , Belediye Meclis üyeliğine kadar partinin bir çok kademesinde görev yapmıştır.
Son aldığım habere göre CHP İlçe Başkanı tarafından il disiplin kuruluna sevkedilmiş. Kendisini aradığımda “Benim de kulağıma geldi ama bana henüz resmi bir yazı gelmedi “ dedi.
Konuyu biraz daha araştırdığımda “parti üyeleri ve delegelere gazete küpürü dağıtmak, gelen milletvekili aday adaylarına ve sonrasında adaylara mektuplar verip ilçe yönetimini şikayet ettiği” gerekçesiyle disipline verilmiş.


Eğer konu buysa ;
Hiç hoş bir davranış olmamış.
Vahit GİRGİN'i seversiniz sevmezsiniz, o ayrı bir meseledir. Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz. Ama herkesin haklarına saygı göstermek zorundasınız. (Nitekim 2004-2009 yılları arasında CHP adına Belediye Meclis üyesiydi. Bazen çok sert tartışmalar yaşar, farklı düşüncelerde olurduk.)
Ama insanların demokratik haklarını , eleştiri özgürlüklerini kullanmalarını engellemek CHP gibi bir partiyi temsil edenlere yakışmamıştır.


CHP'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerden biri “parti içi demokrasi”'nin olmasıdır. Bu özelliğe zarar verecek davranış ve eylemlerden kaçınmak gerekir diye düşünüyorum. CHP İlçe yönetim kurulundaki arkadaşların akl-ı selimle konuyu bir kez daha düşüneceklerine ve sağduyu ile hareket edeceklerine eminim.