BUNU HATIRLADINIZ MI?

Yorum Ekle
15 CHP 'li Milletvekilinin İYİ Partiye geçerek grup kurması üzerine "kıyamet" koptu. Biz de bu söylenenlere küçük bir katkı yapalım istedik. 15.Ağustos.2001 tarihli Hürriyet Gazetesi haberini sizinle paylşalım dedik.
hurriyet.com.tr

51bağımsız vekil AK Parti’li oldu

Hürriyet Haber

SP'nin 48 milletvekiline karşın AK Parti bağımsızların katılımıyla TBMM'deki milletvekili sayısını 51'e çıkardı. AK Parti Meclis'teki 5. parti konumuna yükseldi.

Dün kurulan Ak Parti'ye milletvekillerinin katılımları gün boyunca sürdü. Sabah toplu olarak başvuran 32 milletvekilinden sonra diğer milletvekilleri de gruplar halinde Meclis Başkanlığı ile Kanunlar ve Kararlar Daire Başkanlığı'na katılım dilekçelerini verdiler. Bu katılımlarla partinin kuruluşunun ikinci gününde milletvekili sayısı 51'e ulaştı. Böylece Ak Parti, 48 milletvekiline sahip olan Saadet Partisi'ni geçerek Meclis'in, DSP, MHP, ANAP ve DYP'den sonra 5'inci büyük partisi oldu. Ak Parti'ye katılan milletvekilleri arasında FP'nin kapatılması ile bağımsız kalanların yanı sıra MHP'den istifa eden Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, DYP'den istifa eden Manisa Milletvekili Necati Çetinkaya ile Van Milletvekili Hüseyin Çelik ve ANAP'tan istifaeden Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır da yeraldı.Ak Parti'ye katılan milletvekillerinin isimleri şöyle: Dengir Mir Mehmet Fırat (Adıyaman), Mahmut Göksu (Adıyaman), Mehmet Özyol (Adıyaman), Sait Açba (Afyon), Ramazan Toprak (Aksaray), Akif Gülle (Amasya), Eyüp Sanay (Ankara), İsmail Özgün (Balıkesir), Mahfuz Güler (Bingöl), Zeki Ergezen (Bitlis), İsmail Alptekin (Bolu), Faruk Çelik (Bursa), Mehmet Altan Karapaşaoğlu (Bursa), Ertuğrul Yalçınbayır (Bursa), Osman Aslan (Diyarbakır), Tevhit Karakaya (Erzincan), Nurettin Aktaş (Gaziantep), Abdülkadir Aksu (İstanbul), Mustafa Baş (İstanbul), Ali Coşkun (İstanbul), İrfan Gündüz (İstanbul), Hüseyin Kansu (İstanbul), Mehmet Ali Şahin (İstanbul), Ali Sezal (Kahramanmaraş), Zeki Ünal (Karaman), Abdullah Gül (Kayseri), Salih Kapusuz (Kayseri), Sadık Yakut (Kayseri), Kemal Albayrak (Kırıkkale), Vecdi Gönül (Kocaeli), Osman Pepe (Kocaeli), Hüseyin Arı (Konya), Remzi Çetin (Konya), Özkan Öksüz (Konya), Bülent Arınç (Manisa), Necati Çetinkaya (Manisa), Sabahattin Yıldız (Muş), Mehmet Elkatmış (Nevşehir), Eyüp Fatsa (Ordu), Şükrü Ünal (Osmaniye), Musa Uzunkaya (Samsun), Ahmet Nurettin Aydın (Siirt), Abdüllatif Şener (Sivas), Yahya Akman (Şanlıurfa), Zülfikar İzol (Şanlıurfa), Abdullah Veli Seyda (Şırnak), Ergün Dağcıoğlu (Tokat), Maliki Ejder Arvas (Van), Hüseyin Çelik (Van), İlyas Aslan (Yozgat), Mehmet Çiçek (Yozgat).
Son katılımlarla FP'nin kapatılmasıyla bağımsız kalan milletvekillerinden 95'i Saadet Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nde yerlerini aldı. Anayasa Mahkemesi tarafından milletvekilliklerinin düşürülmesine karar verilen İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak ile Tokat Milletvekili Bekir Sobacı dışında Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, İstanbul Milletvekilleri Nevzat Yalçıntaş, Azmi Ateş ve İsmail Kahraman, Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan henüz bir partiye katılmadılar.
Parlamentodaki son sandalye dağılımı şöyle:
 DSP :    132  MHP:     126  ANAP:     86  DYP:      80 Ak Parti : 51 SP:         48  Bağımsız:19  Boş:          8 





Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama