ANA SINIFLARINDA DİŞ SAĞLIĞI UYGULAMASI - Çetin GÜLER

Mustafakemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezince, Dr. Emine Özgül Koordinatörlüğünde  Dt.Tamer Tekin, Hemşire Esin Yağcı, İlknur Arslan, Fatma İmamoğlu ve Bahri Şahin  tarafın oluşturulan ekip ile 06 yaş grubu anasınıfı  öğrencilerine Flor Vernik uygulaması yapıldı.








Uygulamaya Mehmet Akif Ersoy Okulu Anasınıfından başlandı.
Uygulama  ile ilgili bilgi veren Dr. Emine  Özgül ; "Diş çürükleri toplumumuzda yaygın olarak görülen ,sistemik hastalıklara sebep olabilen  ve uygulanacak koruyucu önlemlerle oluşması engellenebilecek hastalıklar arasındadır,".

"Diş çürükleri genellikle küçük yaşlarda başlamaktadır. Bu nedenle erken dönemde tedbirlerin alınması gerekmektedir.Diş çürüklerinden korunmada diş fırçalama,düzenli ve sağlıklı beslenme,diş hekimi kontrolü ve florür kullanımı çok önemlidir. Florürün çürük oluşumunu önleyici etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocuklarda çürük riskinin yüksek olduğu dönemlerde ve okullarda uygulanacak en uygun koruyuculardan bir tanesidir.Bakanlığımızca yürütülen bu programda florür lü vernik kullanılacaktır. Florürlü vernikler,diş yüzeyine sürüldüğünde tükürük ile temas ederek kısa sürede sertleşirler. Bu nedenle 06 yaş altındaki çocuklarda dahi güvenle kullanılabilmektedir" dedi.




 
Haber ve Fotoğraflar: Çetin GÜLER