MADEN ŞEHİTLERİ DERNEĞİNDEN SOMA AÇIKLAMASI - Çetin GÜLER

"SOMA'YI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ"

Türkiye Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Genel Merkezinde bir açıklama yaptı. Genel başkan Nihat Hanay: "Somayı unutmadık unutmayacağız" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü.
 "Bu gün tam 365 gün önce Soma dan gelen kara haber ile tüm Türkiye yıkıldı.Aradan geçen bunca zamana karşın 301 canın acısı hala yürek yakmakta. Bu acı azalmadı azalmayacak ta ki sorumlular hesap verene kadar . Biz intikam peşinde öç alma peşinde değiliz.biz ADALET istiyoruz.


 Soma / Ermenek yasasının bütün maden şehitlerin eşlerini ve çocuklarını kapsamasını istiyoruz.Bu yasayı komisyona sunan biziz ve takipçisiyiz,tüm şehit çocuklarının bu yasadan faydalanması için haklı mücadelemiz sürecektir. Soma / Ermenek yasası eşitlik ilkelerine aykırıdır. Devlet vatandaşları arasında ayırımcılık yapmamalıdır.Çünkü bizim şehitlerimiz madencilerimiz en zor durumlarda bile önce Onu diye bilecek kadar birbirlerine bağlı ve sevecendirler.

Soma da çizmelerimi çıkartayım sedye kirlenmesin diye düşünen de , kendini dışarıya çıkartmaya çalışan Akut ekibine önce arkadaşımı alın Muharremi alın ben bekarım onun eşi hamile diyebilecek kadar derin düşünen de ,maden ağzında.

 Benim oğlum yüzme bilmez ki diyen annem de ,ayağındaki yırtık kara lastik ile cenaze namazında saf tutan yaşlı dedem de bizim canızdır onların canı gibi bizim canız da onların ciğerleri gibi bizim ciğerleriz de yanmaktadır, onun için ayrımcılık yapılamaz.

 İşte bu analar , babalar ,evlatlar ,arkadaşlar birazcık ta olsa alınacak önlemler ile “İşte şimdi oldu” şimdi tamam diye bilmeli ki başka canlar yanmamalı. Şimdi yananlar ocaklardan çıkan kömürler değil o kömürleri çıkartırken şehit olanların yürekleridir."


Haber ve Fotoğraflar: Çetin GÜLER