İKİ DEFA AÇILIŞ YAPTIĞIMIZ YER: KENT EVİ -1

 
Verem Savaş Dispanseri ile İtfaiye arasındaki boşluğu nasıl değerlendiririz diye epey konuşmuştuk. 

Biz bütün meclis üyelerimizle her perşembe akşamı toplanır, konuları enine boyuna tartışır, bütün olasılıkları masaya yatırır öyle karar alırdık.


Bu toplantılarda söz konusu yer için ilçemizin adının Mustafakemalpaşa olması nedeniyle Atatürkün Selanik'teki evinin küçültülmüş kopyasını yapma düşüncesi oluştu.

Çalışmalara başladığımızda bir takım sorunlarla karşılaştık. Yanlış hatırlamıyorsam bizden önce başka bir belediyenin bunu akıl etmesi , bir de bina projesinin telif hakkı olması idi.

Bunun üzerine tek tük kalan, ilçemizin geleneksel mimarisiyle yapılan evler tarzında bir ev yapmaya karar verdik. Eski tarz yaşamı her şeyi ile günümüz kuşaklarına aktarmaya , böylece geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturmaya çalışacaktık.

Fen işleri ve İmar işlerindeki arkadaşlarımız bu konuda yoğun çaba harcadılar. Eski evleri tek tek çıkardılar. Cephe yapıları, taşıyıcı sistemleri, yaşam alanları gibi her açıdan incelediler. Örnek bir proje hazıladılar. 

 




Bu projede iki ön cephe yer alıyordu. Biri tuğla ağırlıklı , diğeri de ahşap ağırlıklı. İlçemiz evlerinde de bu iki cephe ağırlıklıymış. İkisini tek bir evde birleştirerek özgün bir yapı oluşturdular.





Bunun yapımını da çok dikkat ve titizlikle gerçekleştirdiler. Yapı bitti ama içini döşemek gerekiyordu.

Fakat 2004 seçimleri gelmişti. İçindeki malzemeleri nasıl bulacaktık? İnsanların bu yapıyı görüp uygun gördükleri eşyaları bağışlamalarını teşvik etmeliydik. Bu yüzden bu binayı açmaya ve kamuoyuna göstermeye karar verdik.




Devam var... ---->