"TARİHTE BİR İLK" !



Yerel haber sitelerinde şöyle bir habere rastladım “İlçe tarihinde bir ilk”.   Bu “ilk” olan şey neymiş diye okuduğumda hayretler içinde kaldım.
Buyurun beraber okuyalım:
“İlçe belediyesi tarihinde, ilk kez bir meclis üyesi, Büyükşehir belediyesi plan ve bütçe komisyonuna seçildi.”

Öncelikle seçilen arkadaşı kutluyor, başarılar diliyorum. Güzel bir olaydır. Ama haberi yazan “gazeteci arkadaşlara” söyleyecek birkaç sözüm var.








1-      Mustafakemalpaşa Belediyesi kurulduğu 1881 yılından 2014 yılına kadar  Bursa Belediyesinden ayrı bir tüzel kişiliktir. Yani hiçbir Mustafakemalpaşa Belediye Meclis üyesinin Bursa Belediyesinin herhangi bir organında görev yapma imkanı yasal olarak yoktur.
2-      2014 yılında ilçe belediyesinin Bursa Büyükşehir’e bağlanmasıyla, ilçelerden belirli sayıda belediye meclis üyeleri Büyükşehir Belediye Meclisinde görev almaktadır.
Yani arkadaşlar “ilçe tarihinde bir ilk” “İlçenin son bir yıllık tarihinde bir ilktir”
3-      2014 yılından önce bu görevi Bursa İl Genel Meclisi yapıyordu. Yani bir çeşit “İl Parlamentosu. “ . Burada ilçemizi temsil edecek sayı son olarak 5 kişiydi. Yerel seçimlerde Mustafakemalpaşa halkı bu üyeleri seçiyordu.
4-      İl Genel Meclisi’nin yürütme organı da “İl Daimi Encümen i” dediğimiz, il genel meclisi üyelerinin kendi aralarından seçtiği 5 kişilik kuruldur. Bu da Bursa’nın bir çeşit Bakanlar Kuruluydu.  Vali Başkanlığında görev yaparlardı.
5-      Bu kurulda çocukluğumdan bu yana bir çok Mustafakemalpaşa ’lı görev almıştır. Rahmetli Erdal BÜKE’den tutun da, Orhan SEVER’e. Şaban KORKMAZ’dan Selçuk ALGUN’a kadar. Şu anda isimleri aklıma gelmeyen bir çok arkadaşımız orada görev yapmıştır.
6-      Haberde kullanılan bu ifade en azından o arkadaşların emeklerini “yok saymaktır” tır. Her zaman dediğim gibi bir şeyi önemli göstermek, övmek için illa geçmişi sıfırlamak, geçmişi harcamak gerekmiyor.

Gerekli düzeltmeyi yapacağınıza inanıyor, iyi çalışmalar diliyorum.