BU DÜZENSİZLİK YAKIŞMIYOR - Gani ER


İlçemiz son dönemde mahalle aralarında yapılan inşaatlardan muzdarip. Daha doğrusu yapılan inşaatların dağınıklığı ve keyfi yere yolları kaldırımları işgal etmelerinden muzdarip.


Tabi yenilenme ve yaşam koşullarını iyileştirecek yapılara sahip olmayı herkes hak ediyor. Ancak bu işleri yapanlar nasıl kendi menfaatlerini düşünerek daha fazla para kazanma hesabı yapabiliyorlar ise, o güzergahta yaşayan insanların haklarına mümkün olduğunca saygılı olabilmeyi de hesaplaya bilmelidirler.

Zaten etraf konutlarda ikamet eden vatandaş, aylarca inşaat takırtısı ile yaşamak zorunda bırakılıyor. Sabah 8, akşam 18 dur durak bilmeden, yaşlı ya da çocuk durumu düşünülmeksizin insanların hayatı resmen kabusa dönüyor.

Aracınız ile sabah işinize giderken inşaat olan bir sokaktan geçmek için iki kere düşünmeniz gerekiyor. Çünkü beton aracı ile kapatılmış olabilir. Ya da ustaların çeşitli malzemeleri veya yığın halindeki kumlar ile geçiş imkansızlaşmış durumda bulunabilir. Üstelik hiçbir güvenlik önlemi ve uyarı levhasına gerek duyulmamış olabilir.

Geçtiğimiz günlerde iskele kurulmuş bir inşaattan düşen kalas şehir içi otobüsünün üzerine gelmiş. Allah' tan kimse zarar görmemiş. Maddi hasar ile geçiştirilmiş. Aksi olması içten bile değilmiş.
Tüm bunlar göz önünde tutulunca bir denetimsizlik olduğunu anlıyoruz. Peki bizim anladığımızı sayın yetkililer anlayamıyor mu? Bozulan yollar ve kaldırımların hesabı sorulmuyor mu? Vatandaşın can sağlığı kime emanet?

Hep beraber yaşadığımız İlçemizde, biraz daha düzen ve denetime ihtiyacımız olduğu çok açık. Duyarlılığa davet ediyorum.

Selamlar..