ADAY ADAYLIĞI - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle
24 Haziran seçimleri için tüm Partilerde Milletvekili aday çalışmaları ve seçim stratejileri tüm hızıyla bu haftada da sürdü. Aday adayları hususunda isimler eklenerek artıyor. İlçemiz ve Bursa için aday adayı sayıları sanırım biraz da şaşırtıcı oldu.

Geçen hafta muhtemel aday adayları isimlerini aktarmıştım. Bu hafta durum biraz daha karışık. Ak Parti kanadında bahsettiğimiz gibi Mustafa Eren emekliliğini verişinin ardından aday adaylığı için müracaatta bulundu. Murat Güçyılmaz' da istifasının akabinde aday adayı oldu. Bürokratlar bu isimler ile sınırlı kalırken, liste ilgi çekici isimler ile devam etti. Ticaret Odası bir önce dönem Başkanı ve bu yeni seçimlerde Tekin Uzkınay' ı destekleyerek listesinde yer alan İbrahim Dırakman, Küçük Sanayi Kooperatif Başkanı Şeref Erdoğan, Sevim Makine sahibi Vahdettin Sevim ve son olarak davullu zurnalı bir şölen ile İl Başkanlığına müracaatını yapan Dere Mahalle ve roman vatandaşların destekleri ile Rahmi Tura.

Muhalefet Partilerine bakacak olursak; Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinden İlçemiz adına aday adayı olarak bile henüz bir isim netleşmiş görünmüyor. Üstelik bölge olarak muhalefet Partilerinin seçmen üzerindeki avantajı bulunurken bu durumun İlçemiz adına değerlendirilememesi benim için pek çok soru işaretini barındırıyor. Aday adayı olarak İlçemizden isim çıkarabilen diğer Parti ise İyi Parti oldu. Kendi İlçe yönetimi içinden Hasan Büyükakmanlar, Hande Ertene ve Gülden Aydoğmuş aday adayı olurken, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Anıl da İyi Parti Milletvekili aday adayları arasında yer aldı. İl yönetiminde bulunan Tevfik Demir ismi de konuşulmuyor değil.

Geçen hafta varsayımlardan da bahsetmiştim. Ak Partide İlçe Başkanı Mehmet Kanar ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan için isterler ama Genel Merkezin tavrı ne olacak diye soru işaretlerinin olduğu konusu netleşti. Ne Mehmet Kanar için ne de Sadi Kurtulan için adaylık konusu olumlu sonuç vermedi. Gerçi ikisinin de adaylığının olmaması farklı gerekçeler içeriyor. Bunu da bilmek lazım. Ayrı bir yazıda ayrıntılı olarak sizlerle paylaşmak isterim. 

Bursa genelinde ise aday adayı sayıları son aldığım bilgilere göre Ak Partide 230 kişiye ulaştı. İyi Partinin Ak Partiyi takip eden Parti olması biraz ilginç. Onlarda aday adayı sayısı 130 u bulmuş. Tabi bu yüksek sayıdaki müracaatlar, listelerde yer alabilme kaygısını aday adayları için büyütüyor. Küskün ordusu hususunda önlemli önlemler almayı gerektiriyor. Ak Parti bu konuda elbette daha tecrübeli, zaten pek çok aday adayı bu etiket ile farklı makamların temellerini attıklarını düşünüyorlar. Ya da bazı örneklerde gördüğümüz gibi, öz geçmişteki bazı olumsuz notları Parti nezdinde olumlu hale çevirme hali olarak karşımıza çıkıyor. Gerçi bunun bürokrasi dışında çok da mühim olabileceğini şahsen düşünmüyorum. Aksine şayet amaç ucuz reklam ise trajikomik olmaktan öteye geçmiyor. 

Asıl mesele tüm bu isimler ile İlçemizin  Milletvekili listelerinde yer bulup bulamayacak olmasıdır. Ki, bakıldığında bu hususta çok parlak görünmüyoruz. Yanılmayı gerçekten çok isterim. Ve umarım bir yanılgı yazısı yazabileyim.

Siyaset dışında ufak ama tebessüm sebebi bir not paylaşmak istiyorum. Bahar gelişi ile malum mahallelerimizde etkinlikler arttı. Her hafta sonu bir kaç mahalle hayrı ile karşı karşıyayız. Ve samimi insanlarımızın sofraları tüm İlçe halkına açık. Ancak geçen gün iş yerimde Belediye hoparlöründen gelen ses ile önce düşünüp sonra gülümsedim. '' Bostandere Mahalle Muhtarlığından duyurulur; bu hafta Pazar günü yapılacak olan Köy Hayrımıza tüm halkımız davetlidir ''. Anlaşılan köy-mahalle konusunda herkesin kafası hala karışık, peki okuyan arkadaş okurken hiç mi sorgulamadı mı? Kim bilir onunda aklında neler vardı? Neyse, bütün mahalle hayırlarını Allah kabul etsin. Güzel geleneklerimizin devamından yanayım.

Hoşça Kalın... 


Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama