İÇİMİZDEN BİRİ : GÜRKAN ESEN

Yorum Ekle
Bana genel merkezden sorulduğunda  neden aday olmak istediniz. Kısaca cevabım çünkü ben Atamızın ismini taşıyan ilçemizin mutlaka mecliste temsil edilmesi gerektiğini belirttim.
Aynı şekilde Karacabey’ den de aday adayı olmaması noktasında ana muhalefet partisi olan ve iktidara talip CHP’nin tek yumurta ikiz kardeş  gibi olan bu iki ilçeyi vekil siz bırakılmaması gerektiği düşüncesi ile aday adayı oldum.
Mustafakemalpaşa 1743 km2 yüzölçümü ile Bursa’nın en büyük ilçesi ayrıca Türkiye’nin de eski adı ile köy şimdiki adı ile mahalle sayısı en fazla olan ilçemizdir.
İlçemiz Bursa’nın ve Türkiye’’nin en verimli topraklarına sahip  ovası üzerine kurulmuş , kuzey rüzgarlarını en iyi alan yer. Bu da çiftçilik ve hayvancılıkta yüksek verimliliği sağlaması sebebi ile terci h sebebidir.
Ama maalesef son dönemde ilçemizde mevcut iktidarın yanlış politikaları yüzünden çiftçi tarlasını tapasını satıp şehre göçer ve yerleşir oldu. Eskiden bir traktör ve bir  kaç ekipmanla ve birkaç dönüm tarla ile çoluğunu çocuğunu okutup , büyütüp evlendiren köylümüz artık binlerce dönüm ekse dahi zarar eder oldu


Tarlalar teker teker satıp 3-4 el değişimden sonra genelde İstanbul merkezi yabacı ortaklı şirketlerine geçmekte. Yani vatandaş kendi toprağında icarcı.
Ama Mustafakemalpaşa halkı bu gibi gidişata artık “tamam” diyecek. Çünkü CHP’nin tarım politikalarını tüm ayrıntıları ile hazırlandı. Artık Ziraat  Bankası TV’cilere değil gerçek çiftçilere ve köylülere destekleme ödeyecek . Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Şeker Fabrikalarının özelleştirilmelerini iptal edip ,  Şeker pancarı üretimini artıracağız. Çiftçilerimizin kredi borcu faizlerinin tamamını sileceğiz.
Tüm bunları yapmak için önce tekrar üreten çiftçiyi köyüne döndürmek zorundayız. Hepimiz  bir gece köylü iken sabah kalktığımızda bütün şehir yasası ile mahalleli olduk . İlk işim bu yasanın iptali ile köy ve beldelerimizin yeniden kendi kimliğine dönebilmesidir.
Ancak tüm bunların olması için ülkede önce adaletin ve huzurun tekrar tesisi şart. OHAL kaldırılacak. Yarattığı tahribat silinecek. Çoğulculuğu ortadan kaldıran baskıcı ve tekçi iktidar anlayışının tüm uygulamaları sonlandıracağız. Halkımıza yakışan Demokratik bir Anayasa hazırlanmasına öncelik edeceğimiz ivedi bir şekilde parlamenter sisteme döneceğiz. Seçilirsem bir hukukçu olarak mecliste en önemli sorumluluklarımdan biri de bu olacak. 

Bir de ilçemizin en büyük şansı Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İNCE’ nin eşi Ülkü Hanım Mustafakemalpaşa’ lı yani Cumhurbaşkanın sık sık Mustafakemalpaşa’yı ziyaret edecek Akrabaları hala burada ise onları  Sık sık ilçemize davet edeceğim. Yöremizin adayı Cumhurbaşkanı Muharrem İNCE ile beraber İlçemin milletvekili olarak tüm sorunları yerinde inceleyip çözüm arayacağız.
Milletimiz için varız, millet için geliyoruz.
Gürkan ESEN - Cumhuriyet Halk Partisi Bursa 1. Bölge 6. sıra Milletvekili Adayı

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama