KEŞKE DOĞRU OLMASA - Gani ER

Yorum Ekle
Ramazan ayı ve yoğunluğu ile yorgunluğunun ardından Bayram ziyaretleri, dost buluşmaları ve en keyiflisi gençlerin gönlümüzü kazanma adına tatlı ikramımıza icabet etmeleri çok güzel vakitler oldu. Bu arada yazılarımıza uzun bir zaman ara vermiş olduk, hiç istemesek de. Gerçi bu ziyaret zamanları pek çok konuda bilgi sahibi olmamızı da sağladı. Eş dost sağ olsun, bildiklerini duyduklarını paylaştılar.

Bu yazımda tanıdıklar vasıtasıyla edindiğim bir mevzuya ait bir paylaşımda bulunmak istiyorum. Malum uzun zamandır işsizlik konusuna geçicide olsa bir çözüm olarak devlet eliyle oluşturulmak istenen bir işkur oluşumu var. Dönemsel olarak bazı kurumlarda çalıştırılmak üzere bu yol ile işçi istihdam ediliyor. Mayıs ayında iş başı yapan pek çok vatandaşımız olmuş. 

Daha önceleri biliyoruz ki, müracaat eden vatandaşlar arasında herkesin huzurunda çekiliş yapılır ve şansı yardım eden insanlarımız da belirlenen süreler içerisinde iş sahibi olurlardı. Söylenen o ki, bu dönemde Belediyede çalışmak üzere 60 civarında işkur işçisi alınmış. Temizlik ve park bahçe işinde çalışmak üzere işe alınmışlar. Ancak bu defa çekiliş yerine mülakat yapılmış. Kriter olarak sanırım en çok işe ihtiyacı olanlar seçilmek istenmiş. Gelir durumu, evinin kira olup olmaması, ev halkında başka çalışan bulunup bulunmaması gibi bir takım sorular sorulmuş. 

Sorulmuş ama sanki duyduklarıma göre alımlar tam olarak bu anlayışa bağlı kalınarak yapılmamış. Ekonomik durumu pek iyi olmayan pek çok vatandaş işe alınmamış. Gerçi 800 civarında da müracaat olduğu söyleniyor. İşsizlik nerelere gelmiş, geçici bir iş için bu kadar müracaatta düşündürücü elbette. 

Alımların şekline dönecek olursak, sanki biraz eş dost kayırması gerçekleşmiş. Çünkü Belediyede normal çalışanların eşlerinden başlayarak, Parti kanalıyla alınması istenen isimler yoğunlukta olmuş. Oysa devlet bu imkanı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefleyerek oluşturmamış mıydı? Düzenli geliri olmayan, geçim sıkıntısını iliklerine kadar hisseden vatandaşımız bir soluk alabilsin diye yapmamış mıydı? Tanıdık vasıtasıyla zaten farklı farklı imkanlar kullanılıyor. Keşke bıraksalardı da en azından bu vesile ile ardında '' dayısı '' olmayan halk fayda sağlasaydı. 

Böyle olunca yapılan bu iş organizasyonu amacından sapmış oluyor. İhtiyaç sahibi hedeflenirken, kırılamayan tanıdıklar ve çıkar çevreleri işin keyfini kaçırıyor. Keşke çekiliş sistemi devam etseydi de, herkes en azından nasibine razı olsaydı dedirtiyor. Tabi şimdi söylenen gibi bir haksızlık söz konusu ise, bu haksızlığa alet olanların günahının büyüklüğü şahsımı ürkütmüyor değil. Ancak bu kişilerin bu idrakte olmadığını da maalesef görüyoruz. 

Bu Pazar bir de seçim telaşı var. Bakalım TAMAM mı denecek yoksa DEVAM mı? Cumhuriyet değerleri çok kıymetli, işte bu seçim gibi. En doğru kararın sandıklardan çıkmasını diliyorum. 
Selamlar


Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama