KİMİN SINAVI? - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle

İlçemizde seçim çalışmaları devam ederken görüyoruz ki, yeni sayılan ve son dönemde yenilen teşkilatlar ilk sınavları olan 24 Haziran seçimlerinde hummalı bir şekilde seçmene ulaşmaya gayret gösteriyor. Ülkemiz için önemi büyük olan bu seçimlerde aslında genç arkadaşlar kendilerinin de bir büyük sınanma içerisinde olduklarını biliyorlar. İlçemiz yapısında seçimlerden hemen önce Ak Parti İlçe Başkanlığına gelen Mehmet Kanar ve dinamik ekibi bir taraftan, CHP İlçe Başkanlığına kongre neticesinde gelen Serda Tandoğan Kuru ve ekibi öbür yandan ve İyi Parti İlçe Başkanı İhsan Keçeci ve yönetimi de kendi cephelerinden seçim çalışmaları neticesinde alacakları başarılı sonuçlar ile kendilerini ispatlamak istiyorlar.

Bu seçim çalışmaları gerçekten yüksek bir tempo ve çaba istiyor. Ramazan ayının yüklediği yoğun etkinlik takvimi iyi bir programlama ve teşkilatlarda profesyonel bir dağılım gerektiriyor. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmak zorunda. Bu anlamda Ak Partinin çalışmalarına bakıldığında Kadın kollarının kapı kapı gezmesi, Gençlik kollarının yüksek enerji ile tüm çalışmalarda itici güç olması şart. Ana kademede zaten iftar programlarından sahur programlarına, Vekil adaylarının tanıtım gezileri ile kahvehane-esnaf ziyaretlerine kadar yelpazenin geniş olması sebebiyle ekstra bir donanıma ihtiyaçları var. Şu zamana kadar Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar ve ekibini değerlendirecek olursak, genel itibariyle süreci iyi yönlendirdiklerini görüyoruz. Aynı gün ve gece Teşkilatı bir kaç farklı etkinlikte görebiliyoruz. Zaten Kanar İlçe Başkanlığına gelirken Ak Parti mensuplarının beklentisi de bu yönde idi. İlçeye biraz farklı bir enerji ve heyecan katması isteniyordu. 

Ne yazık ki pek çok sorun ile karşılaşacağını da bu göreve geldiği süreçte paylaşmıştık. Çünkü İlçemiz uzun zamandır hizmetsizlik alışkanlığı kazanmış bir yerel yönetimin esiri olmuş, vatandaştan şikayetçi sesler yükselmiş, tüm bu olumsuzluklar Parti yönetimine kadar sirayet etmişti. Kanar geldiğinde bir şeylerin değişeceğinin garantisi olarak gösterildi. İlk baştaki çabalarına da şahit olunmuştu. Ancak tüm bu mevzular çözüme ulaşamadan seçim sürecine girildi. Çalışmaların doğal olarak hedefi değişerek, vatandaşa vaatlerin anlatılması yönünde yol alınmaya başlandı. Enerjiler Partinin seçim politikası yönünde kullanılmaya başlandı. Buraya kadar her şey normal elbette. Ancak bu yoğun temponun içinde gözden kaçan bazı durumlar oluştu. İşte genç arkadaşların siyasetin öbür yüzünü düşünmeden fedakarca çalışmalarını sürdürmeleri esnasında, eldeki her malzemeyi kendi çıkarları ve siyasi anlamda istedikleri hedefleri için kullanan '' kurtlar sofrası ekibi '' ortaya çıktı. Ortaya çıkmak aslında biraz yanlış oldu. Çünkü bu arkadaşlar genelde '' saman altından '' deyimine daha uygundurlar. 

Saha çalışmalarında ekibine hakim olabilmeyi başaran Kanar, Bursa Mitingine sağladığı yoğun katılımı da büyük bir gayret ile gerçekleştirmiş göründü. Ancak bu tip parlamalar ve başarılar bir kısım için sıkıntı oluşturuyor. Çünkü siyaset parlayanın ve vatandaşta karşılığı olanın etkisinde ilerler. Ak Parti de teşkilatların kıymetli yöneticileri belirleyicilik hususunda güçlü olurlar. Peki sizce bu durumdan kim ya da kimler rahatsız olurlar? Benim endişem daha önce benzerlerinin yaşandığı hadiselerin bu süreçte seçimden sonra yaşatılmak istenmesi. Ve bu sebeple seçim çalışmaları yerine karalama ve yıpratma çalışmalarına hız veren bir grup yerel yönetici olması. Bu zaman içerisinde İlçemize gelen üst düzey Parti yöneticileri ve siyasilerine istemediklerini tu kaka gösterme çabaları duyuyorum ki hız kazanmış. 

Maalesef daha önce defalarca yazdığım gibi, İlçemizde seçim sonrası Ak Parti oy kaybına uğrayacak ise bunun yegane sebebi, beklentileri karşılayamayan bir yerel yönetim ve sürdürdüğü politikaları olacak. Vatandaştan farklı bir şikayetlenme duymadığımızdan bunları rahatlıkla yazıyorum. Bu durumu kurtarıp tekrar güven tesis etmeye gayret eden bir de İlçe Başkanı Mehmet Kanar' ı. 

Geniş, kalabalık ve huzurla oturduğunuz neşeli Bayram sofraları diliyorum. Ramazan Bayramımız kutlu olsun.
Hoşça Kalın...


Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama