ŞAKACI REİS - Hayri ÖZTETİKLER

Yorum Ekle
Ne mutlu bize çok şakacı bir Cumhurreisimiz var.
Kolay değil milletin yüzünü güldürmek.
Mesela İstanbul Belediye Başkanıyken “3. Köprü intihardır” demişti. Sonra tuttu 3. Köprüyü kendisi yaptı. Ne yani şimdi İstanbul’u “intihar” mı ettirdi? Hayır.  Çok güzel bir şaka yaptı. 


Mesela dedi ki “Komünistler ve onların desteklediği partiler Boğaz köprüsünü satmak istedi ama Özal sattırmadı”
Hepimiz biliyoruz ki tam tersine Özal satmak istedi ve o zaman Halkçı Parti Başkanı Necdet CALP ile meşhur “sattırmam efendim” , “satarım efendim” diyaloğu yaşanmıştı.
Yani reis bunu bilmiyor mu? Reis Özal’a “komünist” mi dedi. Olacak iş mi bu?
Asrın lideri reisimiz her zamanki gibi şaka yapıyor.
“Çok safmışız. Bizi Obama, Apo, PKK, Barzani, Fetö, Esad aldattı” dedi. Sonra “Biz ne aldatan, ne de aldatılan olduk” dedi.  Burada çelişki arayanlar Reis’in yaptığı şakayı göremiyorlar.
Irak’ın Süleymaniye kentinde subay ve erlerimize ABD ordusu tarafından başlarına çuval geçirildiğinde ne demişti?
O zaman basın “Amerika’ya nota vermeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu. Reis “ne notası? Müzik notası mı?” demişti. Bakın notanın iki anlamıyla yapılan ince espriye bakın. Burada yapılan şakanın zarafetine dikkatinizi çekerim. İşte Reisimiz böyle şakacı biridir.
Yıllar konusunda ve tarihler konusunda da çok şaka yapmıştır.
“Ben ilkokulu tek parti CHP zamanında okudum. Sınıflar 75 kişiydi.” Dedi. Tek parti devri 1950 de Demokrat Parti’nin iktidara gelmesiyle bitti. Bizim Reisimiz 1954 doğumlu.
“80 öncesinden bahsediyorum. Büyük kızım Esra bir gece yatak odamızın kapısına ufak bir pusula asmış. ‘Babacığım bir geceni de bize ayır’ duygulandım” dedi.  Oysa Esra Erdoğan (Albayrak) 14 Ekim 1983 te doğdu.
“1979 yılında öldürülen iki arkadaşımızın cenazesine katıldığımız için Metris Cezaevine alındık ve işkence gördük.” Fakat Metris Askeri Cezaevi 22 Nisan 1981 yılında açıldı.
Şimdi bütün bunları Reis bilmiyor mu? Haşa Reis yalan mı söylüyor? Haşa Reis artık unutmaya mı başladı? Tabi ki hiç biri değil. Reis şaka yapıyor şaka.
En büyük ve yaratıcı şakalarını Fetö ve PKK ya yaptı.
“Gel artık bitsin bu hasret” , “Ne istedilerse  verdik.”  Bunlar hep Fetöye yapılan şakalardı.
Habur da kurulan Çadır Mahkemesi, Apo’ nun bildirisinin Nevruzda Diyarbakır’da okutulması, İmralı’yla görüşmeler, Oslo görüşmeleri, Barzaniyle beraber AKP kongresi. İşte bunlarda PKK’ya yapılan şakalar.
Arada dini şakalar da yaptı. “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar” diyerek İslami çevrelere bile şaka yaptı.
Reisimiz şaka yapma konusunda üstün bir yeteneği var. Hemen her konuda şaka yapabiliyor.
Peki Reis şaka yapar da Belediyemiz yapmaz mı? O da bu konuda ki yeteneğini gösterip Reis’in izinden gittiğini tabi ki gösterecek.
Mesela su ile ilgili bir sorununuz var. Belediye’ye telefon edip sorununuzu bildirip yardım istediniz. Aldığınız cevap “Biz karışmıyoruz. BUSKİ bakıyor”.
Yine kanalizasyon veya lağımlarla ilgili sorununuz olduğunda Belediye’yi aradığınızda aldığınız cevap aynı. “Biz karışmıyoruz. BUSKİ karışıyor”
Ama sonra bir bakıyorsunuz reklam panolarında su ile ilgili, kanalizasyon ile ilgili yatırımları bizim Belediye yapıyormuş. Belediye Başkanımız bütün bunları gururla, fotoğraflarıyla, çizimlerini reklam panolarına asmış. Belediyemiz bize şaka yapmış.
Bu güzel şaka için kendilerine teşekkür ediyoruz.
Yine Sayın Bakan’ın geldiği gün halka verilen iftar programında protokole ayrı, vatandaşa ayrı iftar menüsü çıkararak halkımıza Ramazan şakası yaptı.
Belediyemiz arada kendi personeline de, müdürlerine de şakalar yapıyor ama acemiliklerinden olacak bu şakaların dozu biraz fazla kaçıyor. Ama inşallah öğrenecekler.
AKP halkımızın yüzünü güldürebilmek, onları mutlu edebilmek, gülümsetebilmek için bu kadar şaka yapmasına rağmen bir takım münafıklar şakadan anlamıyorlar.
Bizi bu kadar düşünen, her türlü fedakarlığı yapan AKP ye karşı inşallah bizde bu seçimlerde güzel bir şaka yaparak teşekkür edeceğiz.
Ramazan Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama