MERHUM NECAT YARBAY (NECAT ENGİN)

Yorum Ekle

Ne asker ne sivildi Necat Yarbayım. Askerliğin disiplini, sivilliğin güleryüzünü kendinde birleştirmişti. Uyumlu ve cana yakın bir insandı. Ama ilkelerinden asla taviz vermeyen dik duruşu vardı.
Bir ara Askerlik Şubelerinin birleştirilip bazı ilçelerden kaldırılması gündeme gelmişti. O süreçte Mustafakemalpaşa Askerlik Şubesinin kapatılmaması için gösterdiği çabayı unutamam.





Bazı kış geceleri, ilçe bürokratları polis lokalinde toplanır okey oynardık. Adem Kaymakamımız, Emniyet Müdürü Fahri Yıldız, Necat Yarbay ve ben bir masa yapardık. Kaymakam bey de , Necat Yarbay da iyi oynardı. İyi oynadıkları gibi yenilgi konusunda da hassastılar. Yenilgiye tahammülleri sınırlıydı. Genelde ikisi kazanırdı.
 
Necat Yarbay bizim nahsus yenildiğimizi düşünürdü. Kendi adıma hiç te mahsus yenilmezdim ama olmuyordu işte. Necat Yarbayımın bu düşüncesi bizim için kurtarıcı oluyordu. “Ya Komutanım ne yapalım bizim sicil amirimiz Kaymakam Bey, mecburen yenileceğiz” diyerek işi idare ediyorduk.
Hatta takılırdık “Ne olur sen de yenilsen. Ağzımızın tadı bozulmasa” diye. Büyük bir ciddiyetle “Türk Subayı hiç bir yerde yenilmez “ derdi. Biz de “tamam komutanım ama O da Yunan Kaymakamı değil, nihayet bir Türk Kaymakamı” diye şakalaşırdık.
Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun komutanım. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 Mart 2015 Çarşamba

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama