YANGIN MADDİ AÇIDAN BÜYÜKTÜ - Çetin GÜLER


Mustafakemalpaşa’nın Kumkadı Mahallesinde meydana gelen yangın korkuttu.

Kumkadı Mahallesinde ikamet eden ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Zekeriya Şahin’e  (60)  ait dam ve ahırda akşam saatlerinde  meydana gelen yangın da(3000 )  üç bin balya saman yandı yada söndürme çalışmaları sırasında kullanılamaz hale geldi.



Damda saman ve kuru otların alev alması ile birden büyüyen yangına önce dam sahipleri ile birlikte komşuları müdahale ederken telefonla bilgi verilmesi sonucu İtfaiye ve iş makinesi ile yangına müdahale edilerek söndürüldü.,

Zekeriya Şahin ; "Yangın nasıl çıktı bilemiyorum. Hayvanların bulunduğu bu bölümde elektrik yoktu. Damda  (80 ) seksen  büyük baş hayvan vardı. (5 ) Beş dana çeşitli yerlerinden yanarak yaralanmış durumda. Şükür can kaybı yok ama (3000 ) üç bin balya saman, her biri 35 er kiloluk 50 torba kepek ,5 ton kadar buğday,ile birlikte  slaj makinesi ,su motoru ,ekim makinesi  su boruları da yandı. Yaklaşık otuz bin liraya yakın  zararım var. Hayvanların telef olmaması yada can kaybının olmayışı teselli oldu" açıklamasında bulundu.



Haber ve fotoğraflar: Çetin GÜLER