YANLIŞLAR- DOĞRULAR

Yorum Ekle

Geçenlerde bir arkadaşımın uyarısı ile internette kişisel bir sayfaya baktım. İlçemizden emekli bir öğretmenin yaptığı sayfa. Bir çok konuda düşüncelerini yazmış. Şubat 2014 te yazdığı bir kaç yazı şahsım ve Belediye ile ilgili. Ama maalesef “eksik veya yanlış” bilgiler vererek , bu yanlış bilgiler üzerine yorumlar inşa etmiş.
Yazdığı yazıda Sadi Kurtulan'ın yaptığı hizmetleri saydığını sanarak bizim yaptığımız işleri O'na vermiş. Bakın ne demiş:
“..Etibank Parkının içindeki eskiden lokanta olan yeri ferah nikâh salonu yaptın...
Hangisi birini  sayayım  Sevgili Başkan Sâdi Kurtulan? Dur bir deneyeyim bakalım yapabilecek miyim: Lalaşahin  pazar yeri ve köy garajının modern hâle getirilişi, Etibank’a yeni çehre, Gündem 21 aracılığıyla El Ele Mağazası...sportif faaliyetlere öncülük etme,mahallelerderki çocuk parkları, oyun alanları, muhtarlara bilgisayar desteği.
 
Değerli Hocam 1999-2009 arası ya burada yaşamadı, ya da kendisi yanlış bilgilendirildi.
Yanlış-1 : “Etibank içindeki ferah nikah salonu ve Etibanka yeni çehre”

Buyrun 2009 seçim Broşürümüz.

 
Yanlış-2 : “Lalaşahin pazaryeri ve köy garajının modern hale getirilişi”
Hele bu konu daha da eski. Bu 1999-2004 döneminde yapıldı. Bildiğiniz gibi daha önce pazar pazarı Emniyetin önünde kuruluyordu. Lalaşahin garajına kapalı alan yapıp düzenlendi ve pazar pazarı oraya alındı. Diğer günlerde kapalı garaj olarak kullanılması sağlandı.
Yanlış-3   “Gündem 21 aracılığıyla elele mağazası”
Ya Hocam hadi bu konuda beni boş ver ama , 5 yıl boyunca gecesini gündüzüne katıp bu projeyi yürüten ve de 5 kuruş maaş almadan Yerel Gündem 21 sekreterliğini yürüten meclis üyemiz Betül Atakav kardeşime ve bu projede gönüllü çalışan onlarca hemşehrimize ayıp ettin. 
 
Yanlış-4: “Sportif faaliyetlere öncülük”
İlçemizde Futbol dışındaki branşlarda gençlerimize spor yapma imkanı sağlamak üzere 2001 yılında Belediye Spor'u biz kurduk. Basketbol, Voleybol, Güreş,Karate, Masatenisi branşlarıunda Belediyespor çatısı altında yüzlerce gencimiz spor yaptı. Basketbolda Türkiye 2.liginde, Voleybolda Türkiye 2.Liginde , Güreşte Yıldızlar Türkiye 2. Liginde oynadık. Karate de Türkiye ve Balkan şampiyonları çıkardık. Milli Takıma Sporcu verdik. Güreşte Türkiye Şampiyonları çıkardık. Yine bizim dönemimizde direkt bizimle ilgisi olmasa bile Mustafakemalpaşa Spor Türkiye 2. Ligine yükseldi. 3.Ligde devamlı “kafaya oynardı”. Ya şimdi...?
Mustafakemalpaşa'da Sayın kaymakamımız Orhan EYÖVGE, rahmetli ağabeyimiz Kamil KUYUMCU ve Atıcılık İhtisas Kulübüyle birlikte Ulusal yarışmalara uygun Atış Poligonu yaptık. Bir çok Türkiye Şampiyonası ilçemizde düzenlendi.
 

Yanlış-5: “Mahallelerdeki çocuk parkları ve oyun alanları”
Yani öyle bir yazmışsınız ki sanki Mustafakemalpaşa'da hiç park yokmuş ta 2009' dan sonra mucizevi şekilde parklar oluvermiş. Her Belediye Başkanı çocuk parkı ve oyun alanları yapar. Ama karşılaştırmanız açısından ben yine size bizim dönemimizde yapılan ve yenilenen parkları broşürden aktarayım.
Bu arada Züferbey Mahallesi ve Sırmalar'a 2 yeni semt spor sahası yaptık. Ayrıca Yunus Emre'de olan sahayı da yenileyerek tirbünler yaptık. 






  










Yanlış-6 ” Muhtarlara Bilgisayar desteği”
Muhtarlara bilgisayar desteği yine bizim dönemimizde başladı. Sırasıyla vermeye başladık. Sadece bilgisayar da değil, onlara Kaymakamlıkla işbirliği ile kapalı muhtarlık mekanları da yaptık.
 
Evet Değerli Hocam. Nasıl ki bizden önceki ağabeylerimiz çeşitli hizmetler yapmışsa bizden sonrakiler de değişik hizmetler yapacaklardır. Bu işin “fıtratında” var. Herkes istediği , beğendiği başkanın hizmetlerini takdir eder, önemser, över. Bunda herhangi bir ters durum yoktur. Ama lütfen bunları birbirine karıştırmayalım.
Son olarak ta 2014 seçimlerini konu alan bir yazında 2004 yılındaki  bizim kazandığımız seçimler için,  Ayrıca Ülkü devi Mehmet Kul Ağabey’in 2004 Yerel Seçimleri’nde Hayri Öztetikler’in meclis listesinde yer almasının büyük payı da unutulmamalı! demişsin. Kusura bakma Hocam ama burada da “çuvallamışın”. Çok ısrar etmemize rağmen Mehmet Kul ağabey maalesef 2004 yılında benim meclis listemde değildi. Mehmet Kul ağabey 2009 yılında benim meclis listemde 2. sıra idi.
Aslında bunlar normal şeylerdir. İnsanın hafızası bazen insanı yanılıtır. Yanlış hatırlayabiliriz. Ama başka birini yanlış hatırlıyor diye “yerin dibine sokuyorsak” kendimize çok dikkat edeceğiz. 
 
Ben “işin dalga geçme tarafı” nın bana yakışmadığını düşünerek yazmayacağım.
Sevgi ve saygılarımla.
Not: Bu yazıyı Bloga koymaya karar verdiğimde tekrar Hocamın sayfasına baktığımda yerel seçimlerle ilgili sayfaların kaldırılmış olduğunu gördüm.
  19.02.2014

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama