HASTANE ÜZERİNE BİR KAÇ SATIR BAŞI


İlçemizde yeni hizmete giren Devlet Hastanesinin güzel bir hizmet olduğunu söylemiş ve yapanlara , vesile olanlara teşekkür etmiştik. Eksikliklerinin olmasının doğal olduğunu , ama bunların da giderilecek şeyler olduğunu belirtmiştik.

Bu yazımızdan sonra bir çok hemşehrimiz bizi arayarak, kendilerinin tesbit ettikleri “eksik” yanlarını söylemeye başladılar. Bazılarına katılmamakla birlikte , yerinde bulduğum konular da var. Yetkililere yardımcı olur niyetiyle bunları aktarmak istiyorum.



ULAŞIM


Hastaneye ulaşım şimdiye kadar bir türlü istenileni veremedi. Yolların açılmaması ve yapılmaması bir sürü risk içermekte. İnsanlar dolambaçlı yollardan hastaneye ulaşabilmekte. Bir saniyenin bile hayati bir konu olduğu sağlıkta , bu konu çok önceden halledilmeliydi.
Eğer yanılmıyorsam Tatkavaklı Belediyesi kapanmadan önce bu konuda bir imar planlaması yapmıştı. Ne oldu?, neden uygulanmadı? bilmiyorum. Eğer Tatkavaklı'nın son Belediye Başkanı Orhan ALPER bu yazıyı okuyup bilgi verirse ben de sizlerle paylaşabilirim.

Önce Facebookta paylaşılan şu şikayeti bir okuyalım.




Ulaşımın diğer bir ayağı ise, insanların hastaneye ulaştırılabilmesi.
Normal olarak hastaneye kaç yolla gidebiliriz?
1- Özel arabayla
2- Taksi tutarak
3- Dolmuşla
4- Halk Otobüsüyle
5- Yaya olarak
6- Ambulans içinde (Allah korusun)

Şimdiye kadar Belediyemiz dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsleri ve dolmuşlara bir türlü hat vermedi. İddiaya göre Sayın başkan seçime kadar halk otobüslerini sıraya sokarak, her gün üç arabayla “bedava” taşıma yapıp “seçim yatırımı” yapıyormuş. Hasta insanlar o sıkış - tepiş araçlarda hastaneye gidene kadar bir kere daha hasta oluyorlarmış. Neyseki seçim sonrası halk otobüslerine Hastaneye hat verilecekmiş.

Ama dolmuşlara seçim sonrası bile hat verilmesi düşünülmüyormuş. Eğer doğruysa bence yanlış yapılıyor. Hastane gibi hayati önem taşıyan bir yere ulaşımı değil kısıtlamak, tam aksine çeşitlendirmelisiniz. Siz altenatifler getirip, insanların kendi tercihlerine bırakmalısınız.


ÇOCUK DOKTORU

Hastaneyi en modern cihazlarla donattınız ama iki yıldan bu yana çocuk doktoru getiremediniz. Tek doktorla 100 bin nüfusun çocuklarına bakmaya çalışıyorsunuz. Günde 120-150 hastaya bakmak zorunda kalan bu doktor ne kadar verimli olabilir. Üstüne üstlük Sağlık Bakanı Bursa'dan Milletvekili adayı iken.

MR RAPORLARI


Hastanede son model görüntüleme cihazları var. Hastalarımız bunlarda işlem görüyor. Ama rapolar için en az bir hafta bekleniyor.? Neden? Çünkü raporlar Bursa'dan geliyormuş.
Çünkü bu cihazla özel sektöre aitmiş. Bu firmada “benim cihazlarımla çekilen görüntülerin raporunu sadece ben veririm “ diyormuş.

Evet bana gelen şikayet demeyelim ama “yakınmalar” bunlar. Eğer konularla ilgili resmi açıklama olursa onları da yayınlayacağım.