YAYA YOLLARINDAN ŞİKAYET VAR.

Sayfamıza zaman zaman Belediye ile ilgili eleştiriler gelmekte. Bunlardan bazıları hemşehrilerimizin yanlış bilgilenmesi, konu hakkında yeterli bilgi sahibi olunmaması nedeniyle bence “haksız” eleştiriler. Bunları sizlerle paylaşmadan kişisel cevap yazıp, bilgilendirmeye çalışıyorum. Ama bazıları beni aşan, belediye tarafından bilgilendirilmesi ve cevap verilmesi gereken eleştiriler.

Bunlardan biri de İ.C arkadaşımızın yaya yoluyla ilgili şikayeti. Fotoğraflarla belgelendirdiği eleştirisini sizlerle paylaşıyorum.





"Etibank yolu sağlı sollu yaya kaldırımları yanlış hatılmaıyorsam geçen yaz oraya, belediyemiz fen veya imar işleri kanalıyla hangi firmaya bile verildiğini bilmediğim bir ihale ile oralara yaya kaldırımı döşenmesi için ihale edilmşti.

İnsanlar artık evlerine 15-20 liralık bir elektirikli su ısıtıcısı bile alıken garantisi varmı diye bakarken, bizim sayın belediye başkanımız ve emrindeki sayın yardımcıları ile çok değerli personeli sanırım işin şatafatla başlatılıp törenlerle açılmasına kadar takip edip sonrasında yapılan işleri her zaman olduğu gibi kaderine terk etmekteler.

İlk yapıldığında böyleydi.



Bu döşenen taşların muhakkak ki bir dayanım tesitine tabi tutulması ve firmanın garantisiyle döşenmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bir çoğumuz, özellikle geceleri zaten tek olan bu caddemizden, dondurmacılar dediğimiz taraftan gelip gecerken görmüştür. Belki de gece olduğundan, belki de insanımızın huyu kurusun, vurdum duymazlığından, belki de “bizim başkan yaptı hayırlısı olsun bozulmuş ama bizdendir bizim partilidir, akp lidir ne yapsa yeridir” mantığıyla, belki de hiç farkında bile olmadan cebinden cıkan paraların nereye ne şekilde gittiğinin hesabını sormak veya sorgulamak yerine, sinesine cektiğini düşünerek ama kendi vatandaşlık bilincimle sayın başkana birkaç soru somak istiyorum.


Şimdiki hali-1


Bu arada kendisine daha önce bu souyu sodum facebook adresinden cevap verme erdemliği yerine beni engelleyerek zaten ne kadar duyarsız ve saygısız olduğunu göstermiştir.

Öncelikle sayın başkan, başkan yardımcıları, encümeni ve bu işle alakalı olan tüm personele birkaç sorum var.

Şimdiki hali-2


Bu kaldırım taşları hangi yıl ihale edilerek döşendi?

Bu taşlar döşenirken dayanım testlerine tabi tutuldumu tutulduysa iller bankasının labaratuvarındamı yapıldı bu testlerü yoksa herhangi bir firma damı? ne kadar güvenilir bu test sonuçları?

Şimdiki hali-3


Taşların bu kadar kısa bir zaman zarfında eriyerek dağılmasın da, yok olmasında ki sebeb firmanın kalitesiz malzeme kullanılmasından mı kaynaklı yoksa kullanımdan mı ?

Eğer bu vatandaşın yani bizlerin yürümesinden kaynaklı ise yapacak bişey yok yeniden döşenir olur biter. Ama eğer firmanın kalitesiz malzeme kullanımından ise, firma için bir yaptırım olacak mı ve aldığım duyumlara göre hala ihale bedelinin geri ödemesi taksitlerin bitmemiş olması, bu bozuk malzemeler için hala belediyemiz firmaya ödeme yaptığı.


Şimdiki hali-4

Şimdiki hali-5

Şimdiki hali-6

Şimdiki hali-7





Yoksa olaya partisel yada siyasi bir gözle bakma tarafında değilim.

Fakat şöyle bir şüphe de doğuyor içime. Yandaş bir firmaya mı verildi?ya da personel mi bazı şeyleri görmedi? Ya da “görmeyiver” mi dendi? iş oldu bittiye getirilip biz yaptık oldu birkaç ay sonrada bozuldu adam sende olayı mı var?

Ama sorumluluk sahibi tüm Mustafakemalpaşa'lı hemşehrilemizin ellerini vicdanınıza koyarak; o yaya kaldırımlarını gidip, aslında hizmet değil hezimet edildiğini, ve bizlerle bana göre dalga gecildiğini hiçbir siyasi fikir gözetmeksizin yerinde görmenizi isterim.

Şimdiki hali-8
Bunun ben de dahil hepimiz peşinde olarak ama ihaleyi alan firma tarafından ama kullanımdan olusan bir takım hatalardan ise belediyemiz tarafından yeniden imal edilerek bu kötü durumun bertaraf edilerek ve yapılan masrafların artık ne şeklde kimden çıkacaksa telafi edilmesiini istemek en doğal hakkımız olduğunun peşinde olmalıyız "
İ.C