BAŞKANLAR GİTTİ AMA TARTIŞMA BİTMEDİ......

Gazetede Yayın Tarihi: 30.11.2017

 

 

BAŞKANLAR GİTTİ AMA TARTIŞMA BİTMEDİ......



Yeni atanan başkanlar, istifa ettirilen eski başkanları eleştirmeye başladılar. Onların yaptıkları işlerin ne kadar “gereksiz ve yanlış” olduğunu söylüyorlar. İnansak mı acaba?


Her insanın kendini savunma hakkı vardır. Bu hak, temel insan haklarındandır. Adaletin de direğidir. Ama bu başkanların böyle bir hakkı olmadı. “Kim bilir ne halt yemiştir” yaftasıyla kalakaldılar.



Ne suçları vardı?” Bilen yok.


Neden alındılar?” Anlayan yok.


Bir açıklama yapın.” Cevap yok.


En komik savunmalardan biri de “Bunlar da seçilmiş insanlar”.  Ne seçimi arkadaşım? Bunlar BBSS (Belediye Başkanı Seçme Sınavı) ile atandılar. Bursa Belediye Başkanını İnegöl seçti. 3 milyonluk şehrin Başkanını 200 binlik şehir mi seçti? Bu gidişle Bursa’yı İnegöl’e bağlarlarsa hiç şaşırmam. İlçemizdeki Ak Partili arkadaşlar ellerini çabuk tutsunlar. Her an buraya da “İnegöllü bir ilçe müdürü” atanabilir.


Eski başkanları suçlayan yeni başkanlara inanmıyorum.  Bildiğiniz gibi ilçe belediye başkanları aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisinin üyesidirler. Bugün beğenmedikleri, yanlış buldukları o işler olurken neredeydiler?


Bu işlere karşı mecliste bir tane itiraz konuşmanız var mı?


Bir tane karşı oyunuz var mı?


Bir tane eleştiriniz var mı?


Muhalif meclis üyeleri bunlara karşı çıkarken “aslanlar gibi” bu işleri savundunuz ve sahip çıktınız.


İşte bu yüzden samimiyetinize inanmıyorum.
            
  ******

Şimdi sizlere bir önerim var.


Ankara’nın yeni başkanı, Melih Gökçek’in yaptırdığı dinozor heykelini yerinden sökmüş ve depoya kaldırmış.


Eğer çürümeye terk edilecekse biz o heykeli Ankara’dan isteyelim. (Sayın Orhan Özmen özellikle size söylüyorum – kendisi yeni Ankara Belediye Başkanının yakın arkadaşıdır.)


Ne yapacağız o heykeli?


Bizim Paşalar köyünde yıllardır devam eden “paleontolojik” kazımız var. Küçük çapta da olsa bir müze oluştu. Bu müzeyi biraz daha geliştirip Paşalar köyüne taşıyabiliriz.


Buraya dikkat çekmek için de o heykeli Organize Sanayi Kavşağına dikeriz. İzmir İstanbul yolundan geçen herkesin dikkatini mutlaka çekecektir.


Fena mı olur? Ne dersiniz?

 Gazetede Yayın Tarihi: 30.11.2017