TAVARİŞ AKP

Gazetede Yayın Tarihi: 14.12.2017

TAVARİŞ(*)  AKP


            Yıllardır “dostumuz, stratejik ortağımız ve müttefikimiz” olan Amerika; artık Emperyalist. 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ilk şüpheler başladı.
         
          Eylül ayında BM toplantısında yapılan ikili görüşme sonrası “Ülkelerimiz hiç olmadığı kadar yakın “ açıklaması yapılarak herkes şaşırtıldı.
         

         Fetö'nün iade edilmemesi, YPG' ye silah verilmesi, Zarrab davası ve son Kudüs olayı sonunda artık herkes “Tamam ABD emperyalist bir ülkedir. NATO da onun saldırı ve işgal aracıdır” kararına vardı.
            Kore Savaşında Amerikan kolordusunu kurtarmak uğruna, Kunuri'de Mehmetçik feda edilirken Amerika emperyalistti.
            Marshall yardımı yapılırken, Missouri zırhlısı ülkemizde törenlerle karşılanırken, “Küçük Amerika olacağız” nutukları atılırken Amerika emperyalistti.
            Adana'da İncirlik Nato askeri üssü kurulurken Amerika emperyalistti.
            1964 te Kıbrısta EOKA cı rumların “Kanlı Noel” saldırılarına karşı çıkarmaya hazırlanan Türkiye'ye , ABD başkanı Johnson'un “sakın haa!” mealindeki mektubu yazdığı zaman Amerika emperyalistti. Bu katliama karşı Türkleri savunmak için gönderdiğimiz savaş uçaklaundan birini düşürüp rumların Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i şehit ettikleri zaman Amerika emperyalistti.
            1969 da Amerikan 6. filosu İstanbul'a geldiğinde , onu protesto etmek için toplanan gençlere karşı “Müslüman Türkiye”, “Allah Allah” nidalarıyla MTTB'liler   (Milli Türk Talebe Bilriği)  saldırdığında Amerika emperyalistti.
            Tarihimize “Kanlı Pazar” olarak geçen bu olayda Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan öldürülmüş 100 den fazla kişi de yaralanmıştı. O MTTB'nin başkanı bugün TBMM başkanı İsmail Kahramandı. Ve Amerika o zaman da emperyalistti.
            1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ve sonrasında ülkemize ambargo konulduğu zaman da Amerika emperyalistti.
            Aşık Mahzuni, aşağıdaki “Katil Amerika” türküsünü söylediğinde de Amerika emperyalistti.

“Defol git benim yurdumdan
Amerika katil katil
Yıllardır bizi bitirdin
Amerika katil katil

Devleti devlete çatar
İt gibi pusuda yatar
Kan döktürür silah satar
Amerika katil katil”
           
            “Pis pis komünistler, Amerika gitsin Rusya mı gelsin” sloganları atılırken de Amerika emperyalistti.
            “Bizim çocuklar başardı” denilen 12 Eylül darbesinde ve onlarca genç darağacına giderken de Amerika emperyalistti.
            “Bir koyup üç almak” peşinde koştuğumuz Amerika'nın Irak'a saldırısında da Amerika emperyalistti.
            Ülkemizde bir zamanlar sivil toplum konferansları verdirilen, şimdi yakalama kararı verilen CIA ajanı Graham Fuller “Kemalizm bitmiştir. Türkler Kemalizm’i aşmalıdır” derken Amerika emperyalistti.
            George Soros adındaki “Açık toplum Enstitüsü” sahibi Amerikalının finanse ettiği “Turuncu Devrimler” yapılırken de Amerika emperyalistti.
            Kuzey Irak'ta 11 askerimizin başına çuval geçirildiğin de, sizin “müzik notası” bile vermediğiniz zamanda da Amerika emperyalistti.
            Saddam devrilip, Kuzey Irak'ta “Kürdistan” kurulurken ve orası Türk Müteahhitler eliyle inşa edilirken Amerika emperyalistti.
            Büyük Ortadoğu Projesi ilan edilirken, eş başkanlar ortaya çıkarken, “Arap Baharları” yapılırken ve Libya lideri Kaddafi öldürülürken de Amerika emperyalistti.
            Rus uçağını düşürdüğümüzde , “emri ben verdim” dediğinizde, daha sonra ise “yok biz değil fetöcüler düşürdü” diyerek tornistan ettiğinizde de Amerika emperyalistti.
            Siz, Emevi Camiinde namaz kılma hayalleri kurup, stratejik derinlik hesapları yaparken, İncirlikten kalkan Amerikan uçakları Suriye'nin kuzeyini, İsrail uçakları da Suriye'nin güneyini bombalarken de Amerika eperyalistti.                
            Evet bazılarının Amerika'nın emperyalist olduğunu anlaması 67 yıl sürdü. Bunun için binlerce insan öldürüldü, onbinlercesi hapse atıldı zulüm gördü, hayatları karartıldı… Türk gençleri bölük bölük bölündü ve birbirine kırdırıldı.
Ne diyebiliriz? Hoş geldin “yoldaş!”.
Haftaya yeni “ortağımız ve kankamız” Rusya ve Putin’e bakacağız.
(*) Rusça yoldaş demek.       

 Kayıplarımız:
             Geçtiğimiz günlerde sevdiğimiz abilerimizi ve kardeşlerimizi kaybettik. Adı Çeltikçi ile özdeşleşmiş, Çeltikçi’nin ilk ve tek Belediye Başkanı ağabeyimiz İzzet Dede’yi;
            Avcılık ve atıcılık sporuna gönül vermiş, Tat Konservenin eski müdürlerinden,  Bülent Manavoğlu’nu;
            Mustafakemalpaşa Spor ve Ticaret Sanayi odasında görev yapmış Orhan Tezsezen’i;
           İlçemiz Spor camiasının “Destan Kemal” lakaplı Kemal Ağabeyimizi toprağa verdik.
           Ailelerine ve geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Kabirleri nur, mekanları Cennet olsun. Kendilerini iyi anılarla hatırlayacağız.

 Gazetede Yayın Tarihi: 14.12.2017