BU CHP'DEN BİR ŞEY OLMAZ!


Gazetede Yayın Tarihi: 01.02.2018


BU CHP'DEN BİR ŞEY OLMAZ!


         Bu hafta sonu ana muhalefet partisinin olağan kurultayı var.
       “Eski” Türkiye'nin “eski” partisi CHP'de hala “eski” adetler var. Şimdilik dört Genel Başkan aday adayı çıkmış yarışıyorlarmış.
       Hala bırakamadılar bu “eski” demokrasi alışkanlıklarını.
      “Huuu CHP, artık ileri demokrasiye geçtik. Haberiniz yok galiba?”
      Ne o öyle çalımlar, süsler? “Seçilmişlerin partisiymiş”. Biz neyin partisiyiz? Mis gibi ilçe kongreleri, il kongreleri yapıyoruz. Oradakiler hep seçilmiyorlar mı?

       Efendim? “Tek adaylı, masa başında hazırlanmış listeler”
       Offf off... Yok, siz hala akıllanmadınız. Biz bu konuda çok tecrübeliyiz. Biz milletin ne istediğini bildiğimiz gibi kendi partililerimizin de ne istediğini çok iyi bilirizzz. Biz her şeyi çok iyi bilirizzz ama neyse şimdi konu bu değil. Sonuçta partimiz üyeleri bizim seçtiğimiz, pardon önerdiğimiz kişileri seçiyorlar. Eğer biz onların ne istediğini bilmesek bu arkadaşlar seçilebilir mi?
        Tabiki seçilemezler. Başka biri çıkar ona oy verirler. Biz başkan olacak insanları gözlerinden tanırız.
        Hadi size biraz kıyak yapalım. “İleri demokrasi” dersi verip bir kaç tüyo verelim.
       Önce büyük laflar edeceksin. Mesela “Biz yolda bulduklarımızla değil, yola çıktıklarımızla...” diyecek, esip gürleyeceksin. Sonra yavaş yavaş “yola çıktıklarından” sorun olabilecek kişileri birer bahane ile kıyıya, köşeye atacaksın. Yerlerine “yeni, istekli, cevval, sözünden çıkmayacak” kişiler getireceksin.
        Ya ne demek “daha önce sana karşıymışlar”? Daha iyi işte. Bunlar pek bir mahcup olurlar. Bu yüzden eskiyi unuttrumak için canla başla çalışırlar. Senden bile daha fazla “senci” olurlar.
       “Ama teşkilatları ne yapacağız?” Sorduğun soruya bak yahu. Sen hiç “metal yorgunluğu” diye bir şey bilmiyor musun? Anladın sen onu.
        En önemlisi parti tüzüğüdür. 'Hiç kimse üstüste üç defadan fazla seçilemez' diye maddeler koy. Sana karşı çıkanlara karşı çok işe yarar. Ama sen kendin için mutlaka bir yolunu bulursun. Bol bol kurul, komite, komisyon oluştur. Hiç kimse koltuksuz kalmasın. Herkese bir koltuk. Ama en önemlisi partinin anayasası. Yazılmasa bile herkes bunu bilmeli ve kabul etmelidir. Topu topu iki madde.
     Madde-1 Genel Başkan her yerde, her zaman, her şart altında HEP HAKLIDIR.
     Madde-2 Genel Başkanın “haksız” olduğu durumlarda 1.madde geçerlidir.
    “CHP üyeleri bunu yer mi?”. Valla o senin sorunun Kemalciğim. Gözlerinden öpüyorum.
NOT: Havadis gazetesindeki eski köşe yazılarıma “https://mkphemsehri.blogspot.com.tr/ “ adresinden ulaşabilirsiniz.


 Gazetede Yayın Tarihi: 01.02.2018