ESKİYORUZ - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle

Gazetede yayın tarihi : 22.03.2018
 
      Ak Parti Kadın Kolları başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası bayan girişimciler üyeliği, Belediye Meclis üyeliği ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği yapan ve halen Havadis Gazetesinde köşe yazan sayın Nuray LAÇİNER de bundan sonra yazıları ile HEMŞEHRİ ailesinde. Kendisine hoş geldin diyor ve ilk yazısını paylaşıyoruz.



ESKİYORUZ
 
      İlçemiz giderek eskiyen ve yıpranan bir görünüm sergiliyor. Yol ve kaldırımlarımız yapım süreleri itibariyle miyadını pek çok bölgede doldurmuş görünüyor. Elbette yapılan kazı çalışmaları alt yapının olmayışı sebebiyle sıkça bu bozulmalara neden oluyor. Kazı çalışmaları sonrası tamir çalışmaları yetersiz kalıyor. Kullanılan malzeme kadar işçilik kalitesi de etkili rol oynuyor. Bakım ve tamir işleri zamanında tespit yapılmamasının azizliğine uğruyor.
    Öyle ki, kaldırımlarda çoluk çocuk yürümek, bebek ya da pazar arabalarıyla ilerlemek, yaşlı ve engelli vatandaşların korkusuzca sokağa çıkıp gündelik hayatlarını idame ettirmesi pek de mümkün görünmüyor.
    Özellikle vatandaşın yoğun olarak kullandıkları yollar ve alanlarda hassasiyet ile özenli bir hizmet beklemesi çok normaldir. Okullarımızın bulunduğu ve yüzlerce öğrencimizin kullandığı yollar büyük itina istiyor. Yine günde yüzlerce arabanın geçtiği Hastane yolu bu hassasiyeti hak ediyor.
    Sıkıntılı durum sadece yol ve kaldırımlarda gözlenmiyor. Kamuya ait çeşitli binaların kimliğinden uzaklaşmış ve bakımsız hali İlçemizi şehir görüntüsünden uzaklaştırıyor. Yeni kamu binaları yapıldıktan sonra ise tamamlanması gereken çevre düzenlemelerinin eksikliği çok amatörce görünüyor. Çünkü biliyoruz ki, başlı başına yapılan bir inşaat yaşayan bir kimliğe kavuşmaz ise gerçek hedefine ulaşmış olmuyor. Topluma mal olamıyor.
   İlçemizde inşaat sektörü gerçekten çok hızlı ve güzel yapılarla ilerliyor. Yaşayacağımız mekanlar evlerimiz hak edilen standartlara yaklaşırken, evimizden dışarı attığımız adım ile karşılaştığımız manzara birbirine hiç uyum sağlamıyor. Öylesine lüx ve kaliteli binalar görüyoruz ama dışında aldığımız kokular çağımıza yakışır cinsten olmuyor.
    Trafiğe çıkıyoruz ve yollarda birbirinden yeni, bir o kadar ekonomik değeri yüksek araçlar ile karşılaşıyoruz. Üstelik araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Ama gel gelelim o araçlarımızı park edecek otopark bulamıyoruz. Bu sebeple çaresizce yol kenarlarına park edilen araçlarımız trafiği durma noktasına getiriyor. Alternatif yollar da bulunmayınca trafikte çözüm hayal oluyor.
   Demem o ki, zaman hızla ilerliyor. Ve ben İlçemin zamana ayak uydurmasını bekliyorum. İdarecilerin üzerine düşen görevleri yerine getirerek, zaman ve zamanın getirdiklerine yetişmelerini temenni ediyorum. Biliyorum ki, büyük hedefler ve yarınların planlarını yapabilmek için önce bugünü çözmek gerekiyor. Daha bugünde takılmış bir İlçenin yarın için ne planı olabilir ki? Unutmayalım, günü kurtarmak anlayışından çok daha iyisini hak ediyoruz.
   Hoşça Kalın... 



Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama