KÜTÜPHANE HAFTASI - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle
  Gazetede Yayın tarihi : 29.03.2018

Kütüphane haftası olarak kutlanan bu haftada İlçemiz bu konuda ne durumda bir göz atalım istedim. 1961 Yılında Çocuk Kütüphanesi olarak kurulmuş, sonrasında 1978 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının emriyle Halk Kütüphanesine dönüştürülmüş olan İlçemiz Kütüphanesi Hamzabey Mahallemizde bulunuyor. 
 
         
  Okul kütüphanelerini farklı bir yerde görecek olursak, İlçemizde Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı tek kütüphanemiz var. Fiziki yapısı ve donanımı açısından ne kadar verimli olduğu ise merak konusu. Yıllardır elbette başta öğrencilerimiz olmak üzere kitap ve araştırma merakına sahip halkımızın ne derece faydalandığını da şahsım olarak merak ediyorum. Çünkü kitap ve bilgi sonu olmayan bir okyanus gibi.
            Okuyarak ve araştırarak geleceğimizi inşa etmeliyiz. Önce çocuklarımızı bu yönde aşılamalı ve yüreklendirmeliyiz. Zira son dönemde Kitap Fuarlarının da kültür gezisinden öteye geçmeyen bir durumu olduğunu görüyoruz. Bilgisayar ve internet dünyasının hızı elbette günümüzde daha kıymet görüyor. Ama unutmamalıyız ki, klavyelerin ucundaki dünyadan iyi yönde fayda sağlayabilmemiz için önce kitap kültürüne sahip olmalıyız. Biz de çocuklarımız da aynı yönde gelişmeliyiz.
          Araştırma yapabilmeyi ansiklopedi sayfalarında kaybolarak öğrendiğimizi hatırlamalıyız. Sonrasında teknolojinin sunduğu kolaylıkları kullanabiliriz. Ve mutlaka daha bilinçli oluruz.
         Aslında bu konuya başlarken tespitten ziyade İlçemiz adına görmek istediğim yenilenme gereğinden bahsetmek istedim. Pek çoğumuzun gördüğünü ve bildiğini düşündüğüm Beyoğlu' nda bulunan Turabibaba Kütüphanesinin örnek alınası durumundan söz etmek istedim. 2007 Yılında restore edilmiş haliyle gerçekten muhteşem bir örnek. 2008 Yılında Beyoğlu Belediyesi tarafından hizmete açılan kütüphanede, okuyucu salonu, çocuk okuyucu salonu, çok amaçlı salon ve internet salonu ile 4 bölümden oluşuyor. Çok modern ve aynı zamanda görüntüsünün yanında donanımı ile göz kamaştırıyor. Kim gitse saatlerce vakit geçirebilir ve bu vakitler çok verimli olur. Sanırım hedefine uygun olan da budur.
         Bu hafta vesilesi ile ilk hatırladığım mekan olması zaten ne derece etkili olduğunu gösteriyor. Lütfen yolunuz düşerse bir uğrayın. Mümkünse bu ziyareti çocuklarınız ile birlikte yapın. Ön fikir için internet dünyasında ismini yazmanız yeterli olur.
        İlçemizde de böyle bir kütüphane hayal ediyorum. Bu şekilde, pek çok değere sahip olan İlçemizin daha okuyan ve daha bilinçle hayata dahil olan bir yapıya sahip olmasını diliyorum. Bilgili ve ne istediğini bilen bir Mustafakemalpaşa, her alanda daha güçlü olabilecektir.
       Hoşça Kalın...

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama