UYANIK MISINIZ? TESTİ

Yorum Ekle
  
1-Bir işyeriniz var ve eleman arıyorsunuz. Biri size başvuruyor. Biraz araştırıyorsunuz. Çok iyi çalışıyor ama çok ta çalıyor. Bu kişiyi işe alır mısınız?

a- Helal olsun becerikli çocukmuş. İşe alırım.
b- Diğer elemanlar da çaldı. İşe alırım.
c- Asrın elemanı seçerim. İşe alırım.
d- O bizim sülaleden. İşe alırım.
e- Kapıdan içeri sokmam.




2- Esnaf arkadaşlarınızdan biri yıllardır “ortak iş yapmak çok kötüdür”, “ortak iş yapanlar batar”, “ortaklığın Allah belasını versin”, “ortaklık yoksulluktur” diyerek hep ortaklığı kötülemiş ve karşı çıkmıştır. Ama bir gün gelip “hadi beraber şirket kuralım” demiştir. Ne düşünürsünüz?

a- O ne diyorsa doğrudur.
b- Mutlaka bir bildiği vardır.
c- Şirketin adı 'cumhur' olursa olur.
d- Bu şirkete karşı çıkanlar 'şerefsiz'dir.
e- Kesin yine bir dümen çeviriyor.

3- Oğlunuza bir dükkan açtınız. Bir zaman sonra size geldi “baba işler sakat, toptancı beni aldattı bana biraz para ver. İşler iyi olacak” dedi ve siz diğer kardeşleri karşı çıkmasına rağmen verdiniz.

Bir süre sonra yine geldi “baba para lazım. Eleman beni dolandırdı. Bu sefer köşeyi döneceğiz inşallah.” dedi ve siz yine diğer oğullarının uyarmalarına aldırmayarak verdiniz.

Bir gün yine karşınızda “baba müşteriler beni kandırdı, yalan söylediler. Bana biraz fazla para ver. Allah'ın izniyle işleri toparlayacağım.” Evlat bu dayanamadınız. Kardeşleri isyan etti ama siz yine parayı verdiniz.

Ve bir zaman sonra yine kapınızı çaldı. “Baba ya dükkanı soydular. Bu böyle olmayacak. Hep karşına gelip para istemek seni de yoruyor, beni de. Gel sen şu dükkanı ve diğer malların tapusunu bana ver. Göreceksiniz mahallenin en büyük ve en çok kazanan esnafı olacağım”
Ne yaparsınız?

a- Aslan oğlum, baban sana kurban olsun.
b- Çok adaletli ve hak yemeyen oğlum benim.
c- En çok sevdiğim oğlum sensin.
d- Sana alternatif bir kardeşin yok ki.
e- Yeter bu kadar kandırıldığın.

Şimdi gelelim değerlendirmeye;
Eğer cevaplarınızda a,b,c,d şıkları çoğunluktaysa, potansiyel kurbansınız. Çiftlikbank, miftlik bank gibi şeylerden uzak durun. 444 lü ve 850 li telefonlara bakmayın. Bu gidişle kimlik numarası israfına sebep olacaksınız.
Tedavi için her gün aynanın karşısına geçip 100 defa “acaba?” , “neden?”,”nasıl?” sorularını kendinize sormanızı öneririm.
Eğer e şıkkı çoğunluktaysa, sizi dolandırmak o kadar kolay değil. Siz hayatınızdan sorgu ve şüpheyi çıkarmamışsınız. Size tedavi deği ama görev var. Yukarıdaki arkadaşların tedavisine yardımcı olmalısınız.
Bu haftalık ta bu kadar. Eski yazılarımızı ve diğer yazıları https://mkphemsehri.com dan takip edebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

Not: Bu yazıda hiç bir gerçek kişi ve kurum söz konusu değildir. Tamamen hayal ürünü mizahi bir hikayedir. Kimse üzerine alınmasın lütfen.

 Gazetede yayın tarihi: 22.03.2018


Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama