ADAY ADAYLARI - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle
Siyasetteki gelişmeler geçen hafta Ülke gündemine oturdu. Ve seçim tarihi 24 Haziran olarak belirlendi. Türk siyaset hayatında çok konuşulacak ve mutlak surette Ülkemizin geleceği için kritik bir süreç olarak kabul edilen dönem başlamış oldu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından, yaptığı seçim açıklaması biraz şaşkınlıkla ama büyük bir heyecan ile karşılandı. Bir yandan erken mi, bir taraftan baskın mı, bir açıdan da gerekli mi soruları soruldu. Ancak görüyoruz ki, genel anlamda her kesim tarafından beklenen bir seçim kararı oldu. Çünkü kimse kalkıp bir başka baharın seçimidir demedi. Herkes pek bir hevesli ve heyecanlı gözlendi.

İlçemiz siyaseti de bu gelişmelerden nasibini almış görünüyor. Kolay değil iki dönemdir Milletvekili çıkaramıyor ve maalesef bunun sancılarını da yaşıyoruz. Kim ne derse desin ama İlçe olarak en az bir Vekil çıkarmalıyız. Bu memleketin yetiştirdiği ve Bölgeyi yakından tanıyan bir Milletvekili daima çok büyük bir kazançtır. Siyasi kimliklerini ayırt etmeksizin seçmenin destekleyeceğini düşünüyorum. Yanımızdaki komşunuz, esnaf arkadaşımız, yaptıkları ile İlçeye kendini kabul ettirmiş her bir birey, ne olursa olsun İlçe Halkı tarafından kabul görecektir.

Erken seçim gerçekten bir hayli erken olduğundan, aday adayı ve aday belirlenme zamanı gayet kısa. Bu sebeple adayların ve Partilerin çalışmalarını azami hızda gerçekleştirmeleri şart. Bu yazıyı okuduğunuz Perşembe günü aday adayı olmak isteyenler için çok kritik. Çünkü bürokratlar şayet aday adayı olacaklarsa Perşembe (bugün) saat 17:00 ye kadar istifalarını vermek zorundalar.  

Bu yönde İlçemizde Ak Partide aday adayı olması beklenen bürokratların isimleri kamuoyuna düştü bile. Belediyeye Milli Eğitim Müdürlüğünden sanırım 2010 yılında Belediye Başkan yardımcısı olarak gelen Mustafa Eren bunlardan birisi. Zaten emekliliğini dolduran Eren, duyumlara göre zaman aşımına uğramadan ayrılarak aday adayı olacak. Bir başka isim yine Belediye' den geldi. Bir önceki Genel seçimlerde de aday adayı olan, Belediyemize Bursa' dan gelen Murat Güçyılmaz' da adaylık için istifasını düşünen bürokratlardan. Tabi belki bu liste Ak Parti adına daha da artacak.

Bu arada siyasetin içinde yer alan isimler ne yapacak? Bir önceki dönemde Vekillik için aday adayı olan Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Kanar aday olabilecek mi? Olabilecek mi diyorum çünkü, kendisinin aday olmak isteyeceğini tahmin ediyorum. Ancak çok yeni olan İlçe Başkanlığı sebebiyle, Genel Merkezin bu konuda müsaadesi gerekecek. Ak Parti önceliğinin daima teşkilat ve teşkilatın işleyişi yönünde olması sebebiyle, adaylığı onaylanmaya bilir. Çalışmaları yakından takip edip, sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Ve tabi bir de, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan' ın Milletvekilliği yönünde isteği, girişimleri ve kendisine verilecek reaksiyonlar da önemli. Tüm bunlar şu dönemde Ak Parti kanadının yaşanan ve beklenen gelişmeleri olarak karşımızda.

Muhalefet kanadından da duyumlarımız var. Mhp Belediye Başkan Adayı olarak tanıdığımız Güllüce kökenli Süreyya Balkış' ın da, Milletvekilliği aday adaylığını düşündüğü kulağıma geldi. Bunun yanında İyi Partinin de İlçemizde bir Vekil çıkarma arzusu söz konusuymuş. İyi Partililer İlçe Başkanları İhsan Keçeci' yi bu makama yakıştırıyorlarmış. Elbette onun için de Genel Merkezleri daha erken diye düşünebilir. Belki de bu sebeple başka bir aday adayı çıkarabilirler.

Kısa vadede İlçe siyaseti de anlaşılıyor ki, pek çok gelişmeye gebe olacak. Sizin için tüm bu gelişmeleri takip edeceğim. Güzel haberler ile buluşmak üzere,
Hoşça Kalın... 

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama