HAVALI İŞ - E.Gani ER

Yorum Ekle

Eski dönemlerde bir Parti temsilcisi olabilmek, bir de üstüne İlçede Başkan olabilmek çok daha meşakkatli bir işti. Fazla meziyet isterdi. 
              Hitap özelliği, saygın bir kişilik, omurgalı bir duruş ve dava için yapılacak çalışmalarda ufak tefek masrafları karşılayabilme özelliği gibi. İnsanların saygısını kazanmış olmak ve bu sebeple muhaliflerin bile bulunduğu ortama girdiğinde muhabbet ile karşılanabilme durumunuz olmalıydı.

             Bakıyorum da, bu kriterler günümüzde pek değer görmüyor. Her şey bir yana elini sıktığınızda istediğiniz güveni alamıyorsunuz. Sözüm meclisten dışarı ama teşbihte hata olmaz, babasının güvenip malını mülkünü emanet etmediği çocuklar İlçeye güven vermeyi vaat ediyor. 
            Aslına bakarsanız havalı bir iş siyaset. Hayatınızda göremeyeceğiniz kadar hürmet ile karşılaşıyorsunuz. Gördüğünüz ilginin gerçek sebeplerinde, karşınızdakilerin halledilmesi gereken işleri olduğunu bilseniz de önemli değildir. Çünkü adam yerine koyulup onure oluyorsunuzdur. Ee hoş tabi. Ve bu poh poh büyüdükçe gerçeklikten uzaklaşıp, ego denen canavara yenilirsiniz. Olduğunuzu unutur, olmak istediğiniz yere koyarsınız kendinizi. Sanırım hatalar sarmalı tam da o zaman başlar. 
          Bilirsiniz makamlar insandan güç almaz. Kişiler makamın gücünü kullanırlar. Ve potansiyeli bireysel anlamda mevcut ise o makamda başarılı olurlar.
          Belki ufak bir ayrıntıdır. Ve ben biraz fazla hassas düşünüyor olabilirim. Ancak, son dönemdeki İlçe Parti Başkanlarına baktığımda maalesef kibir görüyorum. İçlerinden tenzih ettiklerim elbette var. Bu algım hepsi için oluşmadı. Lakin arkadaşlar saygınlık ile kibir tavrının farkını bazen unutuyorlar. 
         Kimse Saltanatın Sancak Beyi kıvamında söylemler ile, kendisine teba gösterilmesini isteyemez. Aba altından gösterilen sopalar bu millet tarafından hiçte kabul edilmez. Çünkü siyaset kuyumcu terazisi gibidir. Çok hassas ve net ölçüm yapar. Ne olabileceğinizin üzerinde bir tavrı, ne de yapamayacağınız işlerin gereksiz sözlerini kaldırır. Tüm bunların altında kalır, kimsede oluşan enkazına dönüp bakmaz. 
        Selamlar..  

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama