HEY ONBEŞLİ ONBEŞLİ - Hayri ÖZTETİKLER

Yorum Ekle
Geçtiğimiz hafta Türk Siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı.
CHP’ li 15 milletvekili partilerinin görevlendirilmesi ile “bilerek ve isteyerek” İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti’nin TBMM’nde grup kurmasını sağladılar.
AKP-MHP dışında siyasi çevrelerce genelde olumlu bulundu. AKP ve MHP den ise eleştiri bombardımanı geldi. Bu olayın ne kadar “ahlaksızca” , ne kadar “hileli”, ne kadar “kirli” olduğunu söyleyen biraz da telaş içerisinde demeçler verdiler.
Bu konu eleştirilebilir mi? Tabi ki eleştirilir. Birçok yönden değerlendirilir. Tartışılır. Eksik ve yanlış yönleri ortaya konur. Buna herkesin hakkı vardır. Ama AKP’nin bu durumu eleştirmeye asla hakkı yoktur.
Neden hakkı yoktur? Çünkü yıllardır benzer uygulamaları kendisi yapmıştır. Ve bunlara “gıkını” çıkarmamıştır. Her seferinde de elindeki medya ve devlet gücüyle zeytin yağı gibi üste çıkmıştır.
Bunların bazılarını bir hatırlayalım.
2002 seçimleri sonrası siyasi yasaklı olarak parlamentoya giremeyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan nasıl “hoooop diye” meclise girdi? O zamanki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Beylerbeyi Sarayında gizlice buluşarak anayasa değişikliği konusun da anlaştılar. Sonrasında YSK ya başvurarak Siirt seçimlerindeki 3 sandığı öne sürerek iptal ettirdiler. Yeniden yapılan seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan Siirt Milletvekili olarak Meclise girdi. Bu konuda eleştirilen Baykal şunu söylemişti : ” AKP’nin o zamanki genel başkanının siyasal haklarını kazanarak parlamentoda görev yapmasını demokrasinin gereği içinde düşündüm ve bu anlayışla hareket ettim. Parti içinde buna karşı çıkanlar oldu ama ben bunlara inanmadım.”
O zaman hangi AKP’li “bu olamaz. Bu işte hile var” dedi. Tabi ki hiç biri.
Tuğrul Türkeş MHP milletvekiliydi. AKP’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sert eleştiriyordu. Bir gün gizlice Beştepe deki Cumhurbaşkanlığı sarayı/külliyesine giderek Recep Tayyip Erdoğanla görüştü. Sonra AKP ye geçti ve bakan oldu.
Hiçbir AKP’li karşı çıkmadı. Bırakın karşı çıkmayı “ne oluyor ya” bile demedi.
Numan Kurtulmuş. Saadet Partisinden ayrılarak Has Parti’yi kurdu. Parti AKP’ye muhalefet ediyordu. “Harun gibi geldiler Karun gibi oldular “ sözü O’na aittir. Bir gün Sayın Kurtulmuş partiyi kapatarak, kapağı AKP ye attı. AKP’lilerden “tıss” yok.
Süleyman Soylu. Demokrat Parti Genel Başkanı idi. AKP’ye karşı sarı kartlar, kırmızı kartlar gösterirdi. Sonra birden AKP’ye geçti. Bakan oldu. Ne Soylu kızardı ne AKP sarardı.
“Erken seçim istemek Vatan Hainliğidir”, “Erken seçim istemek teröre hizmettir”  diye yıllardır bağırıp çağıracaksınız. Sonra birden “ortağınız” bir tarih ortaya atacak. Ortağınızla bir araya gelecek ve sadece 30 dakikada “daha erken seçim” kararı alacaksınız. Muhalefet partilerini hazırlıksız yakaladığınız düşünerek “taktik” bir başarı kazandığınızı varsayacaksınız. Bununla övüneceksiniz.
Ama muhalefet partileri sizin bu “taktiğinize” karşı başka bir “taktikle” cevap verdiğinde koro halinde “ahlaktan”, “hileden “ bahsedeceksiniz.
Yavuz Bahadıroğlu AKP yanlısı Akit Gazetesi yazarı. Aynı zamanda “tarihçi” olduğunu iddia ediyor. Yandaş kanallarda da program yapıyor. “Daha erken seçim” kararı alındığında sevinçten havalara uçtu ve aşağıdaki tweet’i attı.


Daha sonra CHP ve İYİ Partinin anlaşıp Milletvekili olayından sonra attığı tweet tam bir ibret vesikasıdır.

Bunlara göre hileyi AKP yaparsa “helaldir”. Muhalefet yaparsa “haram” dır.
Eee ne demiş atalarımız “Dinime küfreden bari Müslüman olsa”
Sağlıcakla kalın.

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama