BU KANUNLARI NEDEN KOYUYORSUNUZ? - Hayri ÖZTETİKLER

Yorum Ekle
“Adalet”  bir siyasi partinin adı değildir.
Kanun önünde herkese eşit muamele yapılmasıdır adalet. Kanuna uymamak veya aykırı davranmak “suç” olarak değerlendirilir. Eğer aynı “suçu işleyen” kişilerin birine Kanunun emrettiği ceza verilirken diğeri görmezden geliniyorsa,  buna “adalet” denmez.
Belediye Kanununda “Kent Konseyi” kurmayı belediyelere görev olarak veriyorsunuz. Bunun uygulama yönetmeliğinin de çıkarıyorsunuz Neden bunu yapıyorsunuz.? Belediyeler bunu uygulasın, kentin sorunlarının çözümünde Belediyeye katkıda bulunsunlar diye. Sonra ne oluyor?
Eğer Belediye muhalifse “tepesine çöküveriyorsunuz”. Yok “Adaletli” bir belediye ise başınızı öte yana çeviriyorsunuz.
İktidar partisi ilçe başkanı dahil siyasi partilerin ilçe başkanları çalmadık kapı bırakmadılar. Dilekçeler verdiler. Sonuç?
***
Belediye Başkanı ve Meclisten gelen Belediye Başkan yardımcıları işveren statüsündedirler. Kanunla belirlenmiş ödenekleri dışında, memurlara tanınan hak olan “sosyal denge” parası ALAMAZLAR.
Geçem dönem bir denediler. Yerel basında eleştirildi. Kanunlar ortaya kondu. Geri ödemek zorunda kaldılar.
Havadis ’in yazdığına göre yine kendilerine “sosyal denge” parası koymuşlar. Şimdiye kadar bekledim haber doğru mu diye. Belediyeden bir açıklama bekledim. Gelen açıklama “belediye başkanının itibarı ile oynuyorsunuz” mealinden bir açıklama. Yahu önce şuna cevap vereceksiniz.
1-      Alıyor musunuz almıyor musunuz?
2-     Eğer alıyorsanız sizce kanuni dayanağı nedir?
Şimdi size sunacağım belge numaralarını iyi araştırın.
Gönderen: Devlet Personel Başkanlığı
Alıcı: İçişleri Bakanlığı
Tarih: 16.04.2015
Sayı: 55921223-450.01-E.2475
Belediye Başkan Yardımcılarının “sosyal denge” den faydalanıp faydalanamayacakları hakkında kendilerine sorulan soruya cevap veriyor. Diyor ki …
“… Bu itibarla mahalli idare genel seçimleri ile belediye meclis üyeliğine seçilen ve belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirilenlerin, belediye başkan yardımcısı kadrosunda istihdam edilmeleri nedeniyle (burada yazıya geçirirken yanlışlıkla –edilmemeleri- yazılmış. H.Ö) 4688 sayılı kanun kapsamında kamu görevlisi olarak değerlendirilemeyeceği, bu sebeple sosyal denge tazminatını belirlemek üzere imzalanan mahalli idarelerdeki sözleşme hükümlerinden faydalanamayacakları değerlendirilmektedir.
Sanırım bu belgeyi bulabilirsiniz. Bulamazsanız ben size aslını veririm. Hatta bu konuda daha fazla belge, görüş mevcut. Yok eğer siz farklı yasa, yönetmelik, tebliğ, görüş veya mahkeme kararına dayanarak “biz bu parayı alırız arkadaş” diyorsanız onları da yayınlar gerekirse özür dilemesini de biliriz.
Konu Belediye Başkan yardımcılıklarından açılınca AKaPe zihniyetinin benim dönemimdeki benzer bir olayı aklıma geldi.
Biliyorsunuz 2. Dönem başkanlığım sırasında meclis çoğunluğu AKP de idi. O zaman Belediye Başkan yardımcılarının aylıklarını meclis belirlerdi. AKP ve muhalefetin layık gördüğü aylık asgari ücretti. O yılda yanılmıyorsam 650 lira idi. Yani emir vereceği işçi memur dahil, tüm belediye personelinin en altında bir ücret.
Kendilerine olunca kepçe ile, diğerlerine çay kaşığı. İşte AKaPe zihniyetinin adaleti.
***
Belediye Kanununda ve Belediye Meclisi çalışma yönetmeliğinde Belediyelerdeki komisyonların nasıl seçileceği bellidir.
Mecliste 2 üyenin parti değiştirmesi ile yeni bir dağılım ortaya çıktı. Bu dağılım sonucu da komisyonlardaki parti üyelerinin dağılımları yasaya göre farklı olması gerekiyor. Bu konuda komisyon seçimleri öncesi bir yazı da yazdık. İlgili mevzuatı ortaya koyarak nasıl olması gerektiğini belirttik. Ama bir baktık ki, her şey aynı. Neye göre bu oranları belirlediniz arkadaş? Siz farklı bir Belediye Kanunu’na mı tabisiniz?
Devamı var…
Sağlıcakla kalın.

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama