BELEDİYESPOR

Yorum Ekle

Belediye Spor 2008-2009 sezon açılış konuşması:



Sayın Kaymakamım;
Sayın Garnizon Komutanım;
Sayın Konuklar;
Değerli Veliler;
Basınımızın değerli temsilcileri,
Fedakar ve cefakar çalışma arkadaşlarım;
Kendileri küçük ama yürekleri büyük sevgili sporcu kardeşlerim;
Yepyeni bir spor anlayışıyla 8 yıldan bu yana var olan ve bu süre içerisinde Bursa da ,
Marmara da,
Türkiye de ,
Balkanlar da ,
Avrupa da şampiyonluklar, dereceler kazanıp ilçemizi ,ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden Mustafakemalpaşa Belediyespor’un 2008-2009 sezon açılışına hoş geldiniz…
8 yıl öncesine kadar futbol dışındaki sporları ve sporcuları kucaklayan bir çatı yoktu.
Okullarda beden eğitimi öğretmenlerimiz çok büyük özverilerle çabalıyor,çalışıyor yetenekli gençleri ortaya çıkarıyor, okul müsabakalarında dereceler kazanıyor.. Sonrası … yok. Çünkü bu gençlere sahip çıkacak , çatı olacak, yuva olacak , yönlendirecek ve geliştirecek bir spor kulübü yoktu.
Kulüpler ve spor kamuoyu futboldan başka hiçbir şeyi görmüyorlardı.
İşte biz o zaman arkadaşlarımızla birlikte Belediye’nin ilçemizden çıkacak yetenekli sporcularımıza sağlayacağı en büyük imkanın Belediye Spor olduğunu düşündük.
Bu düşünceyle Belediye Spor’u kurduk. İçine futbolu almadık. Bazıları futbolu almamamızdan çeşitli yorumlar çıkardılar. Oysa ilçemizde zaten 1’i profesyonel 9’u amatör 10 tane futbol kulübü var. Biz onlara rakip olmayalım. Onların önünü kesmeyelim dedik. Biz başka kulvarda, başka yolda yürüyelim dedik.
Ve bu yolda  fedakar , cefakar arkadaşlarımızla yürümeye başladık.
Onlar ki  bütün yokluklara rağmen yılmadılar, üzülmediler küsmediler…
Onlar ki dişleriyle tırnaklarıyla mücadele ettiler
Onlar ki nice nice devleri dize getirdiler.
Hepinizin huzurunda o kahraman arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyor kendilerini saygıyla selamlıyorum.
Ve şimdi gelelim diğer kahramanlara…
Evlatlarımıza, yavrularımıza, gençlerimize…
Gözbebeklerimize…
Öz be öz bizim çocuklarımıza…
Onlar minicik elleri, kocaman yürekleriyle geleceğin şampiyonları…
Belediyespor camiasında ulu önder Mustafa Kemal’in dediği gibi  zeki, çevik ve ahlaklı olarak, sadece sporcu  değil , ailelerine, şehrimize, yurdumuza, milletimize faydalı birer insan olarak yetişmekteler.
Belediye sporun sporcuları derslerinde başarılı olmak zorundadırlar. Başarılı olmayan sporcunun belediyesporda kalma şansı azdır.
Sonuçta spor yapıyoruz. Kazanabiliriz, kaybedebiliriz. Hepsi kabulümüzdür, ama centilmenlik dışı davranışları, sportmence olmayan tavırları asla kabul edemeyiz.
Siz sevgili genç sporcu kardeşlerim tüm bunların bilincinde olarak buradasınız. Ailelerinizi, bizleri mahcup etmeyeceğinizi biliyoruz. Sizleri seviyoruz.. Sizlerle gurur duyuyoruz.
Değerli anne babalar, veliler;
Gözünüz arkada kalmasın. Çocuklarınız bizim de çocuklarımızdır. Antrenörleri onları az önce saydığım özelliklerde yetiştirmek için çaba harcamaktadırlar. Evet şu anda bir takım eksikliklerimiz vardır. Bunları elimizden geldiği kadar gidermek için çabalıyoruz.
Sunduğumuz imkanlar yeterli mi? Asla değil. Bunun bilincindeyiz ve daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz.
Bizlerden desteğinizi esirgemeyin. Elele , hep birlikte çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışalım. 
Bütün bunları gerçekleştirmek, sadece bizim çabamızla olmuyor. Bizlerin dışında da bizi anlayan ve destekleyen kişi ve kuruluşlar var. İşin bir ucundan tutup “çorba da benim de tuzum olsun” diyerek bize katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Emin olun verdiğiniz hiçbir destek boşa gitmemiştir ve gitmeyecektir.
Dışarılarda bize soruyorlar “ ya kısa zamanda bu kadar başarıyı nasıl sağladınız? Yılların köklü kulüplerini geride bıraktınız. Nasıl oluyor bu iş? “ diye
Çok basit diyoruz ve şunları söylüyoruz.
1-      En önemlisi “sevgi” . Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Yaptığınız işi severek yapmadığınız zaman o işten hayır gelmez. Bizim bütün arkadaşlarımız sevgi doludur. Çocuklara bakarken gözlerinde o sevgiyi göreceksiniz.
2-      Spora politika karıştırmamak. 8 yıldan bu yana Belediye Spordan politikayı uzak tuttuk. Biliyoruz ki politikanın olduğu yerde spor başarılı olamaz. Olsa bile kalıcı olamaz. Bizim bünyemiz de değişik görüşlerden arkadaşlarımız mükemmel bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar.
3-      Bilimsel esaslara göre çalışmak. Spor artık bir bilim dalı haline gelmiştir. Bilimin gereğini yapmalıyız. Duygularımızla değil mantığımızla ve bilimsel verilere göre çalışmalıyız ve çalışıyoruz.
4-      Planlama yapmak. Bizler günü birlik çalışmıyoruz. Kısa vadeli uzun vadeli planlar yapıyor ve bunları takip ediyoruz. Günü kurtarma değil geleceği kazanma peşindeyiz.
5-      Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Biliyorsunuz sporda da bir çok şeyi yapabilmek için para gereklidir. Biz hesapsız harcamalarda bulunmuyoruz. Elimizdeki imkan neyse ona göre plan yapıyoruz. Paramız yoksa o işi yapmıyoruz. Belediye Spor bildiğiniz gibi Basketbol da ve Voleybolda Türkiye 2. liginde oynadı. Ama baktık ki bütçemiz bu ligleri taşıyamayacak , takımlarımızı ligden çektik. Bundan da hiç gocunmadık.
Yeri gelmişken kamuoyunda yanlış bilinen bir konuyu da düzeltelim. Bazıları sanıyorlar veya kasıtlı olarak söylüyorlar ki Beldediye Spor”a belediye bütçesinden pay veriliyor. Kesinlikle yanlış. Kanunlara göre Belediye gözünde diğer kulüpler neyse Belediye Spor da odur. Belediye bütçesinden Belediye spora bir kuruş nakit para aktarılmamıştır aktarılamaz da... Hatta belediye’ nin imkanlarını belediye spordan daha çok diğer kulüpler kullanmaktadır.
Belediye Spor’un bu yıl ki 2008-2009 bütçesi  tahmini olarak 28 000 YTL dir. Yani 5 branşta yaklaşık 300 sporcunun bu sezonki maliyeti eski para ile 28 milyardır.  
 

Sporda en önemli kaynak altyapıdır. Alttan gelen sporcular olmalı ki o kulüp geleceğe güvenle bakabilsin. Daha az masraf yapsın. Altyapı yatırımı kolay değildir. Önce uzun vadelidir. Sabır ister. Ciddiyet ister. 

Belediye Spor bu sezondan itibaren bir yenilik daha yapıyor. Kulübümüz artık spora katkı sağlamak isteyen herkesi üye yapabilecektir. Son genel kurulumuzda belediye bünyesi dışından da üye alma kararı aldık. Spora gönül veren herkesi kulübümüze katkı sağlamaya davet ediyorum.
Konuşmamı burada bitirirken buraya kadar gelerek bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. 2008-2009 sezonunun kulübümüze , şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum.
 

24 Şubat 2015 Salı

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama