KAYMAKAMLARIMIZ-2 (ORHAN EYÖVGE)

Yorum Ekle

M.Kemal Keskin'in tayinin olacağı belli olduktan  sonra heyecanla yeni kaymakamı beklemeye başladık. Orhan Eyövge ismini duyunca hemen araştırmalar başladı. "Kimdi ? Nereden geliyordu?" Sonra telefonlar... "Nasıl biri? Neleri sever, neleri sevmez?" Göreve başladı ve bütün meraklarımız giderildi. Uzun boylu, heybetli "delikanlı adamdı". Bireysel sporlara ve silaha düşkündü. İyi nişancıydı.  Dürüst ve boyun eğmez bir karakteri vardı. İnsan ilişkilerinde netti. Sevrse sever, sevmezse sevmez ve belli ederdi.
Konusuna ve mevzuata hakimdi. Belediyeye çok yardımcı oldu. Ulusal çapta atıcılık poligonu onun desteğiyle yapıldı.
Maalesef 2 yıl gibi çok az bir süre kaldı. İlçeyi tanımıştı. Hizmetlere başlayacağı zaman politik nedenlerle tayini çıktı.
En son geçtiğimiz yıl Muğla Vali Yardımcılığından emekli oldu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer Sayın Eyövge'nin onuruna verilen veda yemeğinde yaptığı konuşmada  "Kamu hizmetinin karşılık beklemeksizin icra edilen bir meslektir.Bugün değerli ağabeyimiz Orhan Eyövge’nin 40 yılı aşkın süre mülki idare amirliğinin ardından emekli olması çok anlamlı. Ona bugüne kadar görev yaptığı yerlerde hayatına, derdine, tasasına, sevincine, mutluluğuna, korkularına ve beklentilerine değindiği tüm vatandaşlarımız adına hangi özel cümlelerle şükran ve minnet duygularımızı ifade edersek edelim yeterli olmayacağını biliyorum.”  diye belirtti.

ÖZGEÇMİŞİ

Orhan Eyövge, 1951 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta tahsilini Sivas’ta, lise tahsilini Ankara’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdari Bilimler Bölümü'nü 1973 yılında bitirdi.

1974 yılında Sivas Maiyet Memurluğu görevi ile memuriyete başladı. Asıl Kaymakam olarak sırasıyla, Ahlat (Bitlis), Daday (Kastamonu), İdil (Mardin), Gökçeada (Çanakkale), Çerkezköy (Tekirdağ), Kızıltepe (Mardin), Soma (Manisa)’da Kaymakamlık yaptıktan sonra Antalya Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. Daha sonra Akşehir (Konya), Mustafakemalpaşa (Bursa) ve Keşan (Edirne) Kaymakamlığı yaptıktan sonra 30 Ekim 2006 tarihinde Trabzon Vali Yardımcılığı görevine başladı. Sonrasında, sırasıyla Mersin Vali Yardımcılığı ve Muğla Vali Yardımcılığı yapan Eyövge buradan emekli oldu.

Orhan Eyövge, evli ve iki çocuk babasıdır.

24 Şubat 2015 Salı

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama