KAYMAKAMLARIMIZ-3 (ADEM SAÇAN)

Yorum Ekle

Orhan EYÖVGE'nin tayininden sonra , yeni gelecek Kaymakamın kim olacağı merak konusuydu. Daha doğrusu kim olacağından çok "nasıl biri" olacağı idi. Çünkü Ali KOYUNCU'nun "bizzat ben seçtim"  dediği kulislerde konuşuluyordu.
Sonuçta Adem SAÇAN ilçemizde göreve başladı.
Kendisiyle bir çok konuda anlaştığımız gibi, zaman zaman tartıştığımız konular da oldu. Ama sonuçta genel çizgi olarak belediyeye ve ilçeye yardımları olmuş bir kaymakamdır. Doğru bildiği konuda ısrarla sonuna kadar giderdi.
Karaköy Yangınındaki çabaları, SSK Dispanserinin Karaköye taşınmasında birlikte soruşturma geçirmemiz, Sağlık Ocağının yapımı ilk aklıma gelenler. Askerlik şubesinin karşısındaki Muhtarlar Hizmet Noktasını da onun desteğiyle yaptık.
Herkesle konuşur , her ortama girerdi. Bana göre Kaymakamdan daha çok "politikacı" kararkteri vardı.
Zaten bu özelliği , toplumla kurduğu ilişkiler en büyük başağrısı oldu.
Benim hala "acı bir tebessümle" andığım ağabeyimizdir.

ÖZGEÇMİŞİ

     1952 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Afyonkarahisar merkezde tamamladı. 1973 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenime başlayıp 1978 yılında mezun oldu. Öğrencilik hayatında iken 1976-1981 yılları arasında Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştı. 1981 yılında Mülki İdare Amirliğine geçiş yaptı. Gediz ve Kurucaşile Kaymakam vekilliğinden sonra 1983 yılında asaleten Kastamonu Daday Kaymakamı olarak atandı. Sırasıyla Beşiri Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Hatay Belen, Tekirdağ Muratlı Kaymakamlıkları, Kayseri Vali Yardımcılığı, Bursa Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Sakarya Vali Yardımcılığı ve son kararname ile de Çorum Vali Yardımcılığına atanmış olup, evli ve üç çocuk babasıdır.
 
 

3 Mart 2015 Salı

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama