MUSTAFAKEMALPAŞA KULİSLERİ-1

Yorum Ekle

Genel seçimler yaklaştıkça ilçe siyasi hayatında da hareketlilik artıyor. Bursa Milletvekilliği için partilerin aday listesine girebilmek için , hem aday adayları hem de partiler “tatlı bir heyecan” içerisinde.
İktidar partisi AKP de gelenek bozulacak mı?
AKP Mustafakemalpaşa-Karacabey denkleminde şimdiye kadar adaylığı sıraya koymuştu. 2002 seçimlerinde Karacabey'den Dr. Şerif BİRİNÇ, 2007 seçimlerinde Mustafakemalpaşa'dan Ali KOYUNCU, 2011 seçimlerinde Karacabey'den Önder MATLI listelere konup Milletvekili seçildiler. 2015 seçimlerine geldiğimizde bu “teamül” doğrultusunda sıranın Mustafakemalpaşa'da olduğu sanılıyordu. Fakat bir süre öncesine kadar Mustafakemalpaşa'dan aday adayı çıktığını duymadık. 
Hatta Mustafakemalpaşa ilçe örgütünün ve Belediye Başkanının özellikle aday çıkarmadığı ve Önder MATLI'yı destekleme kararı aldıkları duyumları kulağımıza geldi. Ama bir süre önce Ali KOYUNCU'nun aday adaylığını açıklamasıyla dengeler ve hesaplar birden değişti. Ali KOYUNCU'nun bu atağına karşı, bazı AKP'lilerin imza toplayıp “biz Önder MATLI'yı destekliyoruz. Onun arkasındayız” deklarasyonu vermeye hazırlandıkları AKP de temsil görevi yapmış bir arkadaş tarafından iddia edildi.
AKP deki kulisler şimdilik böyle. Yeni duyumlar aldıkça sizlerle paylaşacağım.
CHP ne alemde?
Ana muhalefet partisi CHP de İlçe Başkanı Av. Gürkan ESEN'in ilçe başkanlığından istifa edip aday adaylığını açıklamasından sonra CHP daha sakin bir sürece girdi.
  CHP; Bursa'da adaylarını, tüm üyelerin katılımıyla önseçimle belirleme kararı aldıktan sonra, aday adayları ilçe ilçe gezmeye başladı. CHP ilçe örgütünün “misafirleri” hiç eksik olmuyor. Mustafakemalpaşa da yapılacak önseçimde Gürkan ESEN'in birinci çıkacağı ama diğer ilçelerdeki önseçimlerde alınacak oylarla sırasının ne olacağı merak ediliyor. Parti çevrelerine göre Gürkan ESEN'in iyi bir sıraya girme şansı oldukça yüksek.
MHP den ses yok...
Diğer muhalefet partisi MHP de ise , ilçemizden herhangi bir aday adayı çıktığını duymadık.
 
 

25 Şubat 2015 Çarşamba

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama