AKP GERÇEKTEN ABD VE İSRAİL'E KARŞI MI? - Hayri ÖZTETİKLER

Yorum Ekle
İsrail Batı Şeria’yı işgal etti.Kudü’ü başkent olarak ilan etti.
Dünyada hiçbir ülke Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımadı.
Birleşmiş Milletler İsrail’i protesto etti ve İsrail’in başkenti olarak Tel Aviv’i tanımaya devam etti.
Bütün devletlerin elçilikleri Tel Aviv’den Kudüs’e gitmedi.
Bütün bunlar hangi yılda oldu. 1980 yılında yani 38 yıl önce.
1990‘lı yıllarda ABD Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı. Ama uygulama yetkisini başkana bıraktı.
Şimdiye kadar hiçbir ABD Başkanı bu kararı uygulamadı.
Geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Trump bu kararı uygulayacağını söyledi ve Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı aldı.  
Ve birkaç gün önce ABD Büyükelçiliği Kudüs’te açıldı.
Bunu barışçıl şekilde protesto eden Gazze’deki silahsız Filistinlilerin üzerine İsrail askerleri ateş açtı.
Sonuç tam bir katliam. Çocukların da aralarında olduğu en az 60 Filistinli öldürüldü, yüzlercesi yaralandı.
Bütün dünya ayağa kalktı. Protestolar, gösteriler tüm dünyada sürüyor. Hatta aklı başında İsrail vatandaşları bile kendi hükümetlerinin bu caniliğini protesto ettiler.
Türk Milleti’de tarihten beri aramızda manevi bağlar bulunan Filistin Halkı için seferber oldu. Her ilde İsrail’i protesto ve Filistin Halkıyla dayanışma gösterileri düzenlendi. Bütün siyasi partilerimiz ve liderlerimiz tek yumruk halinde kararlı mesajlar verdiler.
Buraya kadar her şey tamam. Ama bundan sonrası biraz farklı. Çünkü bütün bu eylemlerin İsrail için “kuru gürültü” olduğu yıllardır ortada.
Devlet olarak yapmamız gereken şeyler, atmamız gereken adımlar var. Bu iş “Eyy Amerika, eyy İsrail” diyerek geçiştirilemez. “Kurtlar Vadisi Kudüs” filmi yapılarak gaz almakla da olmaz.
Böyle bir durumda eğer hükümetimiz samimiyse yapacağı şeyler bellidir.
1- İsraill ve suç ortağı ABD ile diplomatik ilişkileri  ikinci kâtip seviyesine indirmek.
2- İki ülkenin de büyükelçilerinin derhal ülkemizden ayrılmasını talep edip nota vermek. (Yazı yazıldıktan sonra İsrail büyükelçisinin gönderildiğini öğrendim.)
3- ABD ve İsrail büyükelçilerimizi derhal geri çağırmak.
4- Türkiye Cumhuriyeti Filistin Büyükelçiliğini bir an önce Doğu Kudüs'e taşımalıdır.
5- ABD ve İsraille olan tüm anlaşmaları gözden geçirmek.
6- Türkiye Cumhuriyeti bunca İsrail zulmüne karşı İsrail vatandaşlarından vize istememekte ama Filistin vatandaşlarından vize istemektedir. Bu durum artık tersine çevrilmelidir.
7- Ülkemizde bulunan ABD üslerini kapatmak.
8- ABD ve İsrail’e ekonomik kazanç sağlayan anlaşmaları derhal iptal etmek.
9- Kişisel husumetler devlet çıkarlarının üstünde değildir. Bu sebeple “Haçlılar” dediğiniz (ABD,İngiltere,Fransa) ve İsrail’in bombalayıp durduğu, bölmek istediği Suriye ile ilişkileri normalleştirip ABD ve İsrail’e karşı cepheyi geniş tutmak.

Eğer ABD Emperyalizmi ve onun sadık uşağı İsrail’e samimi olarak karşı isek bunları yapmalıyız. Yok “biz karşı değiliz sadece laf üretiriz” diyorsanız şimdiye kadar yaptıklarınızı yapmaya devam edin.

NOT-1: 21 Şubat 1973 te Filistin Halkına destek için gidip El-Fetih içinde İsrail’e karşı savaşırken, İsrail askerleri tarafından öldürülen Bora GÖZEN, Kerim ÖZTÜRK, Cafer TOPÇU, Ahmet ÖZDEMİR, Yücel ÖZBEK, Ali KİRAZ, Şükrü ÖKTÜ, Gürol İLBAN adlı 8 Türk gencini de hatırlatmak istiyorum.

NOT-2: Salı günü TBMM’ de CHP “Mavi Marmara anlaşması dahil İsrail’le yapılan tüm anlaşmaların iptal edilmesi “ istemiyle önerge verdi. Maalesef AKP oylarıyla bu önerge reddedildi.


Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama