TABLO BU - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle

Bir süre önce verilen seçim startı sonrası, İlçemizde Milletvekili aday adaylığında pek çok isim görmüş ve kimlerin sıralamada yer bulabileceğini tartışır olmuştuk. İstedik ki, bizi temsil edebilecek bir Vekilimiz olsun. Çünkü biliyoruz ki, bizim sorunlarımızı yakından bilen ve daha önemlisi aynı sorunlarla yaşayan kim olursa olsun çözümü için daha etkin olabilecektir.

Açıklanan ve aynı zamanda henüz yasal olarak netleşmeyen listelerde görünen siyasi olarak kulislerde çok da güçlü çıkamamış olmamızdır. Oysa bu dönemde Ak Partiden en yüksek sayıda aday adayı çıkardık. Her biri kendi alanlarında pek çok çalışma içerisinde olan arkadaşlarımızdı. Ancak hiçbirini listelerde göremedik. Bunun yerine Ak Partide daha önce de aday adayı olan ve anne tarafından Tepecik kökenli Mustafa Esgin 2. sıra aday oldu. Sanırım hiç yoktan bu isim ile temsil edileceğimizi düşünmemiz gerekiyor. İlçemizi tanıyan ve önemseyen bir siyasidir Mustafa Esgin. Üstelik seçilip Vekil olması da kesin olan bir sıralamada yer alıyor.

Cumhuriyet Halk Partisinde aday adayı olan Gürkan Esen kendisine 6. sırada yer buldu. Oysa İlçe teşkilatında beklenti 5. ve hatta 4. sırayı zorlamasıydı. Seçilebilir muhtemel sıralar onlar için bu sıralardı. 

İyi Parti ise 4 aday adayından hiçbirini sıralamada göremedi. Aslında sanırım bu yarışta İlçe bazında Saadet Partisi ve aday adayı Burak Çelik en başarılı sonucu elde etti. Çünkü Çelik, Saadet Partisi 2. sıra Milletvekili adayı oldu. Seçilme olasılığı bir kenara ama her seçimde Burak Çelik' in partisi için verdiği mücadeleyi herkes çok iyi bilir. Sanırım bu duruşu Partisi tarafından bu listelerde ödüllendirilmiş oldu. Şimdi ise merak konusu olan, bu duruşunu İlçe halkı nasıl değerlendirecek? Seçimde oy pusulalarına bu tablo nasıl yansıyacak?

Seçim çalışmalarını takip edip, gidişat hakkında yine beraberce değerlendirme yapacağız diye düşünüyorum. 
Hoşça Kalın...

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama