SEÇİM HAVASI - Nuray LAÇİNER

Yorum Ekle
Bakıldığında planlanan seçim tarihine pek de bir zaman kalmadı. Bayramı geçirdikten sonraki hafta sonu Ülkemiz için büyük bir önem arz eden seçim gerçekleşecek. İlçemizin göze çarpan alanlarında Parti bayrakları dikkat çeker oldu. Adayların fotoğraflı afişleri tüm ihtişamı ile bizleri karşılıyor. Sloganlı müzikler eşliğinde Parti araçları seçmene mesajları veriyor. Milletvekili adayları ile Parti mensupları esnaf ziyaretleri yapıyor. İftar ve sahur programları ise vatandaş ile buluşup oy talep etmek için büyük önem taşıyor.

Siyasette elbette halka inmek ve yakın temas kurmak çok önemlidir. Samimi olduğunuza ikna ederek gerçek isteklerini yerine getirmek için bu yolda olduğunuzu anlatmanız gerekir. Görünen o ki, tüm Partiler bu yönde müthiş bir gayret içerisindeler. Tabi hangisi ne kadar başarılı ve vatandaş nezdinde olumlu karşılık bulacak seçim sonuçları açıklandığında anlayacağız.

Ancak Parti çalışmaları bu denli yoğun ilerlerken, vatandaşın sessiz duruşu ve birazda bilinçli istekleri ön plana çıkıyor. Yılların olgunlaştırdığı ve büyüttüğü eksikler artık siyasetçiden önce seçmenler tarafından belirlenir oldu. Önceliklerini vatandaş kendisi listeler görünüyor. Bu durum aslında birazda ezberci ve kolaycı aynı zamanda yaratıcı ruhu olmayan siyasetçilerin eseri diye düşünüyorum. Oysa önceki yıllar çok daha farklı işlerdi seçim süreçleri. Siyasetçiler neredeyse yeni ufuklar çizerdi seçmene. Düşünülemeyeni düşünür, neredeyse imkansızı vaat ederlerdi. Hangisi doğru ya da yanlış bilmiyorum. Ama bildiğim eksik duran bir şeylerin olduğu bu tabloda.

Bir de seçim yaklaştıkça gerilen sinirlere şahit oluyoruz. Tahammülsüz grupların kendi taraflarındaki insanların bile onaylamadıklarını bildiğim çeşitli müdahaleler gözleniyor. Oysa yapılan siyaset unutulmamalı ki, demokrasinin bir ikramıdır. Şiddetsel mücadele yerine bir fikir yarışıdır. Zekanın, fikirlerin ve becerinin yarıştığı güzel bir platformdur. Ne olur kazanımlarımızı bu kadar kolay harcamayalım. Düşüncelerimizi de bu denli gereksiz yaklaşımlara kurban etmeyelim. Allah' tan İlçemiz ve bölgemiz açısından siyasi faaliyetler çok hoş bir ortamda devam ediyor. Gayet kardeşçe ve dostça irtibatlara şahit oluyoruz. Olması gereken de bize yakışan da bu olsa gerek. Tüm hoşgörülü siyasi arkadaşlarımızı kutluyorum. Yolları açık olsun. Başarı öncelikle tahammüllü olmaktan geçiyor. Bu anlayışla onların da başarılı olacaklarına inancım tamdır.

Bayram haftasına girerken son olarak esnafımıza umduğunu bulabilmesini temenni etmek istiyorum. Çünkü bilinir ki, esnaf için Bayram alışverişi can simidi kıvamında önemlidir. Ekonominin çarşıda hareket kazanması elbette büyük önem taşır. Herkese bol kazançlar olsun. Bir de bu mübarek ayda ihtiyaç sahipleri için de lütfen daha bir gayretli olalım. Duyarlı ve empati sahibi olursak çok daha güzel bir dünyada olacağız. Şimdiden Allah kabul etsin.

Hoşça Kalın...



Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Yorum için açıklama